• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η τεράστια «κόκκινη βούλα» που σκέπασε την Ελλάδα – Στο επίκεντρο η Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τεράστια «κόκκινη βούλα» που σκέπασε την Ελλάδα – Στο επίκεντρο η Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαπλώνουν τον φόβο και στην πατρίδα μας…

Το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, το πρώτο πλοίο από το Μπάρι της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το tempo24.news, κλιμάκια του (ΕΟΔΥ )Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης) βρίσκονται ήδη στο χώρο ελέγχου των αφίξεων, ώστε να εφαρμοστούν πρακτικά τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας που ελήφθησαν κατά την χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, ο οποίος έχει ποσοστό θανάτου μόλις 1-2%, ωστόσο έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο, λέγοντας πως υπάρχει κίνδυνο να μεταλλαχθεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στελέχη του ΕΟΔΥ κάνουν ελέγχους και σε όσους ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από την Πάτρα προς την Ιταλία, το κλιμάκιο έχει σπεύσει και στην Ηγουμενίτσα.

Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Η ενημέρωση θα γίνει με επίκεντρο το λιμάνι της Πάτρας, καθώς καθημερινά φτάνουν εκεί δρομολόγια από την Ανκόνα της Ιταλίας με εκατοντάδες επιβάτες. Ήδη στην Πάτρα υπάρχει ύποπτο κρούσμα!

Όπως αντιλαμβάνεστε, σιγά-σιγά ξεκινούν και στην Ελλάδα, αντίστοιχες εικόνες με Κίνα και Ιταλία.

Μάλιστα, όπως διαβάσατε νωρίτερα, υπάρχει και χάρτης που δείχνει Live την εξάπλωση του ιού, με την μορφή ενός κόκκινου κύκλου που συνεχώς μεγαλώνει και έχει σκεπάσει ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο μετά την Κίνα.

Ήδη υπάρχουν ανησυχίες για τον τουρισμό αυτό το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την οικονομική ανησυχία, η οποία προκύπτει από την πτώση των χρηματιστηρίων ανά την Ευρώπη. Πολλοί μιλούν μάλιστα για «νούμερα πολέμου».

Τάξη μέσω χάους! Ένας ιός θα μπορούσε να δώσει αυτή την ευκαιρία…

ΦΩΤΟ eurokinissi