Η Τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στην ενέργεια! Τι θα σημαίνει αυτό για τους πολίτες;

Η συγχώνευση της τεχνητής νοημοσύνης και του ενεργειακού τομέα μπορεί να ξεκλειδώσει σημαντική οικονομική και κοινωνική αξία παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Cop28, Δρ Σουλτάν Αλ Τζάμπερ .

«Είναι αλληλεξαρτώμενα και δεν νομίζω ότι μπορούν ποτέ να χωριστούν», είπε ο Δρ Al Jaber, Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας, μιλώντας στο podcast Tools and Weapons!

Η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει ήδη την πλευρά της ζήτησης ενισχύοντας τα πρότυπα απόδοσης και κατανάλωσης. Από την πλευρά της προσφοράς, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να κάνει τα ενεργειακά δίκτυα πιο έξυπνα μέσω της προγνωστικής ανάλυσης, είπε ο Δρ Σουλτάν.

Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να διευκολύνουν την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων πηγών ενέργειας.

Εφαρμόζοντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση, τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και τα ψηφιακά δίδυμα σε ενεργοβόρες διαδικασίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητα και να μειώσουν τις εκπομπές, είπε ο Δρ Al Jaber στο πλαίσιο της υποτιθέμενης κλιματικής κρίσης!

Πολλοί φυσικά αναρωτιούνται: Θα βάζει αργότερα η τεχνητή νοημοσύνη όρια στην κατανάλωση ενέργειας;;;

«Στο Adnoc το κάνουμε ήδη αυτό… εφαρμόζουμε ήδη τεχνητή νοημοσύνη και μπορέσαμε να μειώσουμε τις εκπομπές μας κατά ένα εκατομμύριο τόνους μόνο το 2023… υπάρχουν φυσικά πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε», είπε ο Jaber!

Ο Δρ Al Jaber είπε ότι η συγχώνευση της τεχνητής νοημοσύνης και της ενεργειακής βιομηχανίας θα επιτρέψει την οικοδόμηση μιας «γέφυρας σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα και υψηλής ανάπτυξης».

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία και την κοινωνική οικονομική ανάπτυξη θεωρούμε την ενοποίηση μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της ενέργειας ως μια πραγματική νέα οικονομική ευκαιρία που αλλάζει το παιχνίδι στο οποίο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε», εξήγησε.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί