Οι συζητήσεις που γίνονται στην Ε.Ε., μετά την πρόταση-«βόμβα» του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, άρχισαν όπως ήταν φυσικό να επηρεάζουν και τη Ρωσία.
Με αφορμή τα όσα ακούγονται για υιοθέτηση αυτού του πιστοποιητικού κυρίως στα ταξίδια εντός της Ε.Ε., ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πήρε θέση ξεσκεπάζοντας την υποκρισία των Βρυξελλών!
Με έναν πολύ απλό συλλογισμό, που αγνοούν οι κυβερνώντες των ευρωπαϊκών χωρών, ο επικεφαλής της Ρωσικής Διπλωματίας τόνισε τα εξής:
«Πολλοί λένε ότι η ιδέα αντίκεται στους κανόνες της Δημοκρατίας, γιατί υπάρχει μία απόφαση στην ΕΕ ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός. Εάν υπάρξει αυτό το διαβατήριο Covid, αυτό θα αντίκεται στην αρχή του εθελοντισμού. Άρα, οι πολίτες θα αναγκαστούν (σ.σ. να εμβολιαστούν). Θα δούμε πώς θα τελειώσει (σ.σ. το ζήτημα). Ελπίζω, η απόφαση θα ληφθεί αφού έχει ληφθεί υπόψιν η γνώμη των κρατών μελών και να μην τούς επιβληθεί. Ο παράγοντας περί εθελοντισμού είναι πολύ σημαντικός».
Και επειδή ο Ρώσος ΥΠΕΞ κοιτάει πρωτίστως το συμφέρον των πολιτών του, προειδοποίησε την Ε.Ε. να μην θέσει παράλογους περιορισμούς στην μετακίνηση Ρώσων πολιτών επί ευρωπαϊκού εδάφους:
«Πρέπει να περιμένουμε έως ότου υπάρξει τελική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους μας στην ΕΕ ότι επιμένουμε σε αποφάσεις που δεν θα κάνουν διακρίσεις κατά Ρώσων πολιτών».
Θυμίζουμε πως χθες Δευτέρα, στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής των «27» αποσφασίστηκε πως εντός Μαρτίου θα γνωστοποιηθεί ολόκληρο το πλαίσιο γύρω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που θα λειτουργεί πρωτίστως ως διαβατήριο και θα γλιτώνει τους ταξιδιώτες από μία σειρά από διαγνωστικά τεστ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









