Ο Μεγάλος Αδελφός στην Υπηρεσία της Ρωσίας επιτηρεί την καραντίνα (BINTEO)

Καθώς και οι ρωσικές πόλεις είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, η Μόσχα χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να παρακολουθεί τους κατοίκους. Οι αξιωματούχοι της πόλης χρησιμοποιούν ένα γιγαντιαίο δίκτυο δεκάδων χιλιάδων καμερών που έχουν εγκατεστημένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, το οποίο σχεδιάζουν να περάσουν στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων με ψηφιακό τρόπο. Προκαλείται ανησυχία […]

Καθώς και οι ρωσικές πόλεις είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, η Μόσχα χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να παρακολουθεί τους κατοίκους.

Οι αξιωματούχοι της πόλης χρησιμοποιούν ένα γιγαντιαίο δίκτυο δεκάδων χιλιάδων καμερών που έχουν εγκατεστημένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, το οποίο σχεδιάζουν να περάσουν στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων με ψηφιακό τρόπο. Προκαλείται ανησυχία για το κατά πόσο αυτή η εκτεταμένη επιτήρηση θα είναι προσωρινή, δεδομένου ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα, κάθε άλλο παρά για λίγο, λαμβάνονται.

Η Sarah Rainsford από το BBC, εξηγεί πώς λειτουργεί το σύστημα στη γειτονιά της στη Μόσχα, στο βίντεο που ακολουθεί.

Όπως λέει δεκάδες χιλιάδες κάμερες είναι εγκατεστημένες στους δρόμους και σκανάρουν τα πρόσωπα των ανθρώπων στέλνοντας τα δεδομένα την ίδια στιγμή στις αρχές κι έτσι αντιμετωπίζουν αμέσως όποιον σπάει την καραντίνα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει.

bbc / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί