• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο κορωνοϊός έφερε αλλαγές και στα Πανεπιστήμια- Άρχισαν τα παράπονα από τους φοιτητές

Ο κορωνοϊός έφερε αλλαγές και στα Πανεπιστήμια- Άρχισαν τα παράπονα από τους φοιτητές

To Πανεπιστήμιο του Cambridge θα είναι το πρώτο, στο οποίο όλες οι διαλέξεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Δε θα γίνονται διαλέξεις πρόσωπο με πρόσωπο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge κατά τη διάρκεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε από το πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, οι διαλέξεις θα είναι διαθέσιμες στους φοιτητές στο Διαδίκτυο και “ίσως να είναι δυνατόν να οργανωθούν μικρότερες ομάδες διδασκαλίας πρόσωπο με πρόσωπο” εάν πληρούν τις απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης, ανέφερε το πανεπιστήμιο.
Οι πανεπιστημιουπόλεις έκλεισαν από το ξέσπασμα της Covid-19.
Το Κέιμπριτζ θα επανεξετάσει την απόφασή του εάν αλλάξουν οι οδηγίες για τις κοινωνικές αποστάσεις.
Σε δήλωσή του το Πανεπιστήμιο σημειώνει : “Το πανεπιστήμιο προσαρμόζεται συνεχώς στην αλλαγή των οδηγιών που δίνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας”.
“Δεδομένου ότι είναι πιθανό να συνεχίσει να απαιτείται κοινωνική απομάκρυνση, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.”
“Οι διαλέξεις θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο και μπορεί να είναι δυνατή η φιλοξενία μικρότερων ομάδων διδασκαλίας αυτοπροσώπως, αρκεί να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνικής απόστασης.”
“Αυτή η απόφαση ελήφθη τώρα για να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός, αλλά όπως πάντα, θα αναθεωρηθεί εάν υπάρξουν αλλαγές στις επίσημες οδηγίες σχετικά με τον κορωνοϊό.”

Όλες οι διδασκαλίες στο πανεπιστήμιο μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο από τον Μάρτιο, ενώ οι εξετάσεις διεξάγονται κανονικά σε ψηφιακό περιβάλλον.
Οι μαθητές πρέπει να ειδοποιούνται εάν τα μαθήματα που διδάσκονται γίνονται στο Διαδίκτυο ».
Οι διαδικτυακοί φοιτητές εξακολουθούν να πληρώνουν πλήρη δίδακτρα
Οι φοιτητές δεν λαμβάνονται υπόψη όταν αξιώνουν επιστροφή χρημάτων.
Ακολούθησε και μια παρόμοια κίνηση του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, το οποίο είπε ότι οι διαλέξεις του θα είναι διαδικτυακές μόνο για την επόμενη περίοδο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο παρατηρητής του πανεπιστημίου είπε ότι οι φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση για πανεπιστημιακές θέσεις στην Αγγλία πρέπει να ενημερώνονται με «απόλυτη σαφήνεια» πώς θα διδάσκονται τα μαθήματα – προτού κάνουν επιλογές για το φθινόπωρο.
Τα πανεπιστήμια μπορούν να χρεώνουν πλήρη δίδακτρα ακόμη και αν τα μαθήματα διδάσκονται στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, ο Nicola Dandridge από το Γραφείο Φοιτητών προειδοποίησε για παραπλανητικές υποσχέσεις σχετικά με την «εμπειρία στην πανεπιστημιούπολη» εάν τα μαθήματα πρόκειται να διδαχθούν στο Διαδίκτυο.

Η νέα πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω και είναι πολλά τα θέματα που ανακύπτουν καθώς περνάει ο χρόνος. Ειδικά για τους μαθητές και φοιτητές η απομάκρυνση από το περιβάλλον σπουδών τους, κι από την καθημερινή επαφή με τους φίλους και συμμαθητές τους, δε βοηθά καθόλου να συνηθίσουν τη νέα κατάσταση. Μέχρι ώρας πάντως κάθε άλλο παρά κανονικότητα βλέπουν να έρχεται.

bbc / photo video bbc screenshot