Η Ουκρανία ελευθερώνει κι εξοπλίζει εγκληματίες που βγάζει από τις φυλακές για να πολεμήσουν τη Ρωσία

Η Ουκρανία απελευθερώνει κρατούμενους και υπόπτους εγκληματιών με στρατιωτικό υπόβαθρο, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της Ρωσίας.

Το γεγονός επιβεβαίωσε την Κυριακή, αξιωματούχος του γραφείου της γενικής εισαγγελίας της Ουκρανίας.

Το που έχουν υπηρετήσει, η μαχητική εμπειρία και η μεταμέλεια, είναι μεταξύ των παραγόντων που λαμβάνονται υπόψη σε κάθε μεμονωμένη υπόθεση, δήλωσε στο Hromadske TV ο Andriy Sinyuk, που είναι εισαγγελέας στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Σε έναν καταδικασθέντα δολοφόνο, επετράπη να διαλέξει μια ομάδα συγκρατουμένων του.

«Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα που αποφασίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο», είπε.

Ο Sinyuk φέρεται να είπε ότι ο Sergey Torbin, πρώην βετεράνος μάχης, ήταν ένας από τους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Torbin έχει πολεμήσει στη σύγκρουση με το DPR και το LPR. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και έξι μηνών το 2018, για το ρόλο του στη δολοφονία της ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα και κατά της διαφθοράς, Kateryna Handziuk. Η γυναίκα περιχύθηκε με οξύ τον Ιούλιο του 2018 σε έναν δρόμο έξω από το σπίτι της και πέθανε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα αργότερα το ίδιο έτος.

Ο Andriy Sinyuk είπε, ότι ο Torbin επέλεξε πρώην κρατούμενους για την ομάδα του, μετά την πρόωρη αποφυλάκισή του. Πρόσθεσε ότι ένας άλλος πρώην στρατιωτικός, ο Dmitry Balabukha, που καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση για τον θάνατο ενός άνδρα σε στάση λεωφορείου μετά από καυγά το 2018, αφέθηκε επίσης ελεύθερος.

Η ουκρανική κυβέρνηση εξοπλίζει ενεργά τους αμάχους, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν την πρωτεύουσά της.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νέες μάχες στα περίχωρα του Κιέβου την Κυριακή.

με πληροφορίες RT/photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί