Η μεγαλύτερη και πιο τρομακτική αλήθεια που παραδέχθηκαν για την Τεχνητή Νοημοσύνη!

Στο τέλος όλοι, θέλοντας και μη, θα δικαιώσουν Λιακόπουλο...

Ο ιστορικός, σύμβουλος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και συνομιλιτής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε ακόμα μία αποκάλυψη για την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία δεν κάνουν τα ΜΜΕ και μόνο ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει περιγράψει επακριβώς τι επιδιώκεται να έρθει, άπαξ και πετύχει το παγκόσμιο σχέδιο (ΕΔΩ)!

Όπως είπε ο Χαράρι:

«Υπάρχουν 2 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Πρώτον, η τεχνητή νοημοσύνη είναι το 1ο εργαλείο στην ιστορία που μπορεί να δημιουργήσει νέα πράγματα από μόνο του, που μπορεί να δημιουργήσει νέες ιδέες από μόνη της.

Δεύτερον, η τεχνητή νοημοσύνη είναι το 1ο εργαλείο στην ιστορία που μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις από μόνο του, ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Αυτό είναι που την προσδιορίζει ως ”Τεχνητή Νοημοσύνη”. Πολλοί συγκρίνουν την τεχνητή νοημοσύνη με προηγούμενες τεχνολογικές επαναστάσεις.

Λένε ”Ω, το ξαναζήσαμε στο παρελθόν. Είναι όπως όταν οι άνθρωποι εφηύραν το τυπογραφικό πιεστήριο ή όταν οι άνθρωποι εφηύραν το ραδιόφωνο ή ότανοι άνθρωποι εφηύραν τα πυρηνικά.”

Όχι!!! Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μοιάζει καθόλου με το τυπογραφικό πιεστήριο, με το ραδιόφωνο ή ακόμη και με μια ατομική βόμβα. Οι ατομικές βόμβες, όπως και τα τυπογραφικά πιεστήρια, τελικά ενδυνάμωσαν την ανθρωπότητα επειδή η απόφαση πώς να χρησιμοποιήσουμε μια ατομική βόμβα, ποιον να βομβαρδίσουμε, αν θα βομβαρδίσουμε, αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντοτε από ένα ανθρώπινο ον. Η ατομική βόμβα τίποτα δεν μπορεί να αποφασίσει από μόνη της.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι διαφορετική. Ένα αυτόνομο οπλικό σύστημα μπορεί να αποφασίσει από μόνο του να ανοίξει πυρ, ποιον να πυροβολήσει, ποιον να σκοτώσει, τελικά ακόμη και να ξεκινήσει έναν πόλεμο…

Έτσι, έχουμε να κάνουμε μ’ έναν αυτόνομο παράγοντα (που δε μοιάζει με) τίποτα απ’ αυτά που έχουμε συναντήσει παλαιότερα στην ιστορία».

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί