Η κορωνοπροπαγάνδα εισχώρησε παντού! Ιθαγενής στον Αμαζόνιο κουβάλησε επί ώρες στις πλάτες τον πατέρα του για να εμβολιαστεί

Viral έχει γίνει η φωτογραφία ενός ιθαγενούς στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, που κουβάλησε επί ώρες στις πλάτες του τον ηλικιωμένο πατέρα του προκειμένου να εμβολιαστεί για την Covid-19.

Στη φωτογραφία, που τράβηξε γιατρός, διακρίνεται ο 25χρονος Τάουϊ να κρατά στους ώμους τον 67χρονο πατέρα του, Γουάχου, μετά τον εμβολιασμό τους. Είχαν διανύσει μια τεράστια απόσταση πεζή μέσα στο τροπικό δάσος προκειμένου να φθάσουν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο Τάουϊ κι ο πατέρας του ανήκουν στην κοινότητα Ζο’e. Τα 325 μέλη της ζουν σε σχετική απομόνωσε σε δεκάδες απομεμακρυσμένα χωριά σε μια περιοχή της πολιτείας Παρά της βόρειας Βραζιλίας.

Όπως ανέφερε στο BBC ο Έρκι Τζένινγκς Σιμόες, ο γιατρός που τράβηξε τη φωτογραφία, η όραση του Γουάχου και η ικανότητά του να βαδίζει είχε περιοριστεί σημαντικά λόγω χρόνιων προβλημάτων του ουροποιητικού του συστήματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γιατρού ο νεαρός ιθαγενής κουβάλησε τον πατέρα του στις πλάτες του για πέντε με έξι ώρες.

«Ήταν μια πολύ όμορφη επίδειξη της αγάπης που έχουν ο ένας για τον άλλο», δήλωσε ο δρ Σιμόες.

Η φωτογραφία ελήφθη πριν από έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2021 κατά την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στη Βραζιλία, αλλά ο δρ Σιμόες την ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram τη φετινή Πρωτοχρονιά για να στείλει ένα «θετικό μήνυμα στην αρχή του νέου έτους».

(iefimerida)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί