Η Ομάδα των Επτά (G7) πλούσιων χωρών θα πρέπει να ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια για να συμβάλει να αντιμετωπιστεί μια κρίση λιμού στον κόσμο που επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ στη Γερμανία.
Τριήμερη σύνοδος κορυφής της G7 αρχίζει αύριο, Κυριακή, στην Βαυαρία στη Γερμανία ενώ πρόσφατα ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει “μια άνευ προηγουμένου κρίση λιμού” καθώς οι τιμές βασικών προϊόντων εκτινάσσονται στα ύψη.
“Η πείνα μπορεί να αποσταθεροποιήσει χώρες και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την ειρήνη και την ασφάλεια”, δήλωσε ο διευθυντής στη Γερμανία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ Μάρτιν Φρικ στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RND, επισημαίνοντας ότι ο τρέχων πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων που ξεπερνά το 25% σε 36 χώρες συνιστά “ωρολογιακή βόμβα”.
Ο Φρικ επανέλαβε επίσης ότι το WFP δεν αναμένεται μάλλον να λάβει περισσότερα από τα μισά κονδύλια ύψους 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται φέτος και ότι ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.
Η επισιτιστική ασφάλεια αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών της G7 κατά την σύνοδό τους στη Γερμανία, μετά την καθιέρωση από την προεδρία της τον Μάιο μιας Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Επισιτιστική Ασφάλεια για την αντιμετώπιση της πείνας.
“Πρέπει να γίνει κοινή αντίληψη ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί με τσιρότα, αλλά ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει”, σημείωσε ο Φρικ.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 - Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
 - Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








