«Η επιλογή είναι δική σας»! Στο στόχαστρο οι συναλλαγές ακινήτων με μετρητά! Τι πρέπει να γνωρίζετε, vid

Η Εφορία ξεκίνησε, η Λαγκάρντ έστειλε το μήνυμα

Και ενώ το ψηφιακό ευρώ παρουσιάζεται ως νόμισμα του μέλλοντος, η επιχείρηση που στοχεύει στις συναλλαγές με μετρητά, τα οποία σύμφωνα με ΜΜΕ θα καταργηθούν σε βάθος χρόνου, καλά κρατεί!

Όπως μεταδίδεται και σας είχε ενημερώσει σχετικά το ΕΛ, η Εφορία ξεκίνησε και ζητάει την προέλευση των μετρητών που χρησιμοποιήθηκαν σε περίπου 40.000 αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν από το Μάρτιο του 2021 και μετά στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Κάθε ένας θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ!!! Αν δεν το κάνει, τότε θα κληθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με κίνδυνο να υποστεί και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ!!!!!! Τι κι αν αποθήκευε κάποιος χρήματα, πρέπει να δικαιολογήσει λεπτομερώς την ύπαρξή τους, άπαξ και αγόρασε με αυτά ακίνητο!!!

Ειδικά για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν με μετρητά, θα αναζητηθεί η προέλευση των χρημάτων και εφόσον προκύψουν σοβαρές ενδείξεις για «μαύρο χρήμα» (αδήλωτα ή από παράνομες δραστηριότητες εισοδήματα) θα προχωρά  ακόμα και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Όσοι δεν καταφέρουν να εξηγήσουν που βρήκαν τα χρήματα (τι θα γίνει με όσους απλά τα μάζευαν από καιρό χωρίς παρανομίες, αλλά δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν επισήμως;;;;;;) θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 33% λόγω αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας ενώ η υπόθεσή τους θα οδηγηθεί για περαιτέρω έλεγχο στην Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας με τους ελεγκτές να περνούν από «κόσκινο» τις φορολογικές δηλώσεις των «εμπλεκόμενων»!!!

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας myPROPERTY, το Μάρτιο του 2021, μια στις τέσσερις μεταβιβάσεις ακινήτων έγιναν αποκλειστικά ή εν μέρει με μετρητά.
Ειδικότερα, σε σύνολο 338.511 μεταβιβάσεων ακινήτων ύψους 27,7 δισ. ευρώ, σε 42.613 περιπτώσεις είχαν περαστεί στα συμβόλαια  συναλλαγές ύψους 462,5 εκατ. ευρώ μόνο με μετρητά ενώ σε 41.741 μεταβιβάσεις η συναλλαγή έγινε εν μέρει με μετρητά και με συνολικό τίμημα 2,98 δισ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, για τον περιορισμό των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, στις μεταβιβάσεις ακινήτων, από την 1η Ιανουαρίου 2024 καταργούνται τα μετρητά και πλέον όλες οι αγοραπωλησίες θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό χρήμα.

Τα μετρητά θα γίνουν όλο και πιο ασύμφορα! Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, το διαφημιστικό βίντεο για το ψηφιακό ευρώ που δημοσίευσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρει πως «θα είναι το χρήμα του μέλλοντος», αν και στην αρχή τα μετρητά θα συνυπάρχουν μαζί του!

«Το δικό σας Ευρώ είναι δική σας επιλογή. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Για τους καταναλωτές θα είναι δωρεάν και εύκολο να χρησιμοποιηθεί παντού στην περιοχή της Ευρώπης.

Όλα αυτά πρόσκεινται στην νομοθετική διαδικασία. Μετρητά ή ψηφιακό νόμισμα, η επιλογή είναι δική σας»

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί