«Η Ελλάδα έδωσε γεύση! Πολλές κυβερνήσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της»!

Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν την πικρή αλήθεια

«Η Ελλάδα μόλις έδωσε μια γεύση για το πώς το «εθελοντικό» πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ θα γίνει σταδιακά υποχρεωτικό»!

Αυτό γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία μετατρέπει την χώρα σε πρότυπο για την νέα ψηφιακή εποχή!

Όπως γράφεται μεταξύ άλλων:

«Όπως και με το πιστοποιητικό εμβολίου, ο αρχικός στόχος σχετικά με το πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ευρύτερη απορρόφηση/αποδοχή σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα. Και η κυβέρνηση της Ελλάδας μόλις έδωσε μια υπόδειξη για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό: εξαρτώντας την πρόσβαση σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες και χώρους —στην προκειμένη περίπτωση, αθλητικά γήπεδα— από την κατοχή του πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας»!

Στην συνέχεια, παρατίθεται απόσπασμα από τον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης:

Επιστρέφουμε στα γήπεδα ψηφιακά και με ασφάλεια!

Από τις 9 Απριλίου 2024 το Gov.gr Wallet, το Ψηφιακό Πορτοφόλι που έχουμε στο κινητό μας, είναι το απαραίτητο “εργαλείο” για κάθε φίλαθλο που θέλει να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Ο τρόπος εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα και στα στάδια όλης της χώρας, πραγματοποιείται πλέον μέσω του Gov.gr Wallet.

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ο νέος τρόπος εισόδου στα γήπεδα με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, τίθεται σε ισχύ από τις 09 Απριλίου 2024.

Ωστόσο, κατόπιν σχετικού αιτήματος των Αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων προκειμένου να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στους φίλαθλους, μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα δίνεται η δυνατότητα εισόδου στα γήπεδα, τόσο με τον τρόπο που γινόταν μέχρι τις 9 Απριλίου, όσο και με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet

Και συνεχίζουν τα μέσα:

Φυσικά, αυτή η πολιτική έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της Επιτροπής ότι το πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας είναι καθαρά προαιρετικό και ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν θα αντιμετωπίσουν διακρίσεις λόγω μη χρήσης. Σε πρόσφατο δελτίο τύπου , η Επιτροπή δηλώνει ότι στην νομοθεσία για την ψηφιακή ταυτότητα «οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν διατάξεις για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών και την προώθηση ενός ψηφιακού συστήματος χωρίς αποκλεισμούς αποφεύγοντας τις διακρίσεις σε βάρος ατόμων που επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν το ψηφιακό πορτοφόλι».

Λοιπόν; Οι αρχές της ΕΕ θα επιπλήξουν την ελληνική κυβέρνηση επειδή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάνει διακρίσεις κατά των φιλάθλων που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας, ακόμη και πριν τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός της ΕΕ; Σίγουρα όχι. Αντίθετα, η Κομισιόν μάλλον έχει ήδη δώσει την σιωπηρή έγκρισή της στους νέους κανόνες της ελληνικής κυβέρνησης. Εάν η πρόσφατη εμπειρία με τα πιστοποιητικά COVID-19 αποτελεί οδηγό, πολλές άλλες κυβερνήσεις θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά τους με τις δικές τους μορφές μέτρων αποκλεισμού.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί