Η Ελευσίνα μετατρέπεται σε…«έξυπνη πόλη»

Διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠE:

Παρουσία του καθηγητή του ΕΜΠ και γενικού γραμματέα του υπουργείου Ενέργειας Κωνστανίνου Αραβώση, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πρώτης φάσης της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει ο δήμος Ελευσίνας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με τίτλο: «Διερεύνηση στρατηγικών για τη μετάβαση ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη κοινότητα των έξυπνων πόλεων με εφαρμογή νέων συστημάτων καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας. Πιλοτική εφαρμογή στον δήμο Ελευσίνας με ειδικότερη εξέταση των αλληλεπιδράσεων με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο».

Στόχος της δημοτικής Αρχής μέσω αυτού του προγράμματος, είναι η χάραξη ενός οδικού χάρτη για τη μετάβαση του δήμου στην κοινότητα των «έξυπνων πόλεων», αλλά και η ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου, όπου η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών θα εξυπηρετήσουν την αλλαγή του σε έξυπνη και βιώσιμη πόλη.

Το επόμενο διάστημα ο δήμος Ελευσίνας θα προχωρήσει στην υλοποίηση τριών δράσεων:

  1. Ψηφιακή Πύλη επιχειρηματικότητας του δήμου, με σκοπό την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής, ενημέρωσης και επικοινωνίας, που θα αποτελέσει κεντρικό πόλο φιλοξενίας και παρουσίασης κάθε επιχείρησης της πόλης.
  2. Ψηφιοποίηση αξιολόγησης δεξιοτήτων μαθητών και επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές του δήμου, αλλά και τους ανέργους που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματικό τομέα, με στόχο της συγκεκριμένης δράσης την πληροφόρηση των μαθητών για τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.
  3. Έξυπνο σύστημα παρακολούθησης κλιματικής αλλαγής του δήμου Ελευσίνας, με στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής παρακολούθησης και τηλεμετρίας, με δυνατότητα ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο περιβαλλοντικών, ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων, που σχετίζονται με το μικροκλίμα της περιοχής.

«Ως δημοτική Αρχή και υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιου Μαυρογιάννη, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς, τις επιχειρήσεις της πόλης και την κοινωνία, προχωρούμε στοχευμένα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφενός μεγιστοποιούν το αποτύπωμά τους στην πόλη, αφετέρου θα δημιουργούν συνθήκες για την ικανοποίηση πραγματικών αναγκών των κατοίκων για καλύτερη ποιότητα ζωής και περιβάλλοντος», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Ελευσίνας.

Το ΕΜΠ δημιούργησε και ειδική ιστοσελίδα (www.smartelefsina.gr), όπου οι δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας, μπορούν να ενημερωθούν.

(ΦΩΤΟ:Screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί