Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 30-40 ετών και να μπορούν να αναμειχθούν, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, με τους θαμώνες των πάρτι. Στόχος τους θα είναι να βρίσκουν πότε και πού γίνονται τα παράνομα πάρτι και να ειδοποιούν την αστυνομία.
Οι αρχές της νήσου αναζητούν βοήθεια έπειτα από έναν μεγάλο αριθμό παράνομων πάρτι που θεωρούνται εν μέρει υπεύθυνα για την εκτόξευση των κρουσμάτων covid-19.
«Οι (αιτούντες) πρέπει να είναι ντετέκτιβ, όμως πρέπει να μοιάζουν με τουρίστες, προκειμένου να μπορούν να αναμειχθούν με τους ανθρώπους που πηγαίνουν στα πάρτι», είπε στο Ρόιτερς ο Μαριάνο Χουάν Κολομάρ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της νήσου.
«Θέλουμε αυτοί οι “κατάσκοποι” να δίνουν πληροφορίες στην αστυνομία σχετικά με την τοποθεσία όπου θα διεξάγονται τα πάρτι, επομένως να μπορέσουμε να σταματήσουμε τους ανθρώπους να πηγαίνουν εκεί και να αποτρέψουμε νέα ξεσπάσματα κορονοϊού».
Οι Βαλεαρίδες Νήσοι, στις οποίες περιλαμβάνεται η Ίμπιζα, ανακοίνωσαν σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων, με 916 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Πολλά από τα κλαμπ της Ίμπιζας είναι κλειστά και τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στη 1 το πρωί, λόγω των περιορισμών Covid-19, όμως πάρτι διεξάγονται κρυφά σε μεγάλες ιδιωτικές βίλες.
Ο αριθμός των παράνομων πάρτι έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τους θαμώνες να πληροφορούνται την τοποθεσία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μόλις 30 λεπτά πριν από την έναρξη του πάρτι.
Τα εισιτήρια εισόδου κοστίζουν περίπου 100 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα πρόστιμα για τη διεξαγωγή παράνομων πάρτι στις Βαλεαρίδες Νήσους κυμαίνονται μεταξύ 100.000-300.000 ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έβγαλε άχνα για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα
- Tεράστιο άγαλμα: Μια κοντινή ματιά στον Ραμσή Β’ στο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Ο Πειραιάς το δεύτερο καλύτερο μέρος για «παραδοσιακή» κουζίνα στην Ευρώπη
- Μικρό τσουνάμι έπληξε τη βόρεια ακτή της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό μετά από σεισμό 6,7 βαθμών
- ΕΜΥ: Νεότερα στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού – Που αναμένονται ισχυρές καταιγίδες
- Η Βολιβία και ΗΠΑ οι ανακοινώνουν την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων
- Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη – Αναχώρησε με καθυστέρηση 119 λεπτών
- Τραγωδία στην Τενερίφη: 3 νεκροί από ισχυρά κύματα που τους παρέσυραν, vid
- Κυβέρνηση για κτηνοτροφία: Χώρες που εφάρμοσαν το εμβόλιο δεν έχουν βγει εδώ και χρόνια από την ευλογιά
- Νότια Κορέα: Σωστικά συνεργεία ανασύρουν τρίτο πτώμα εργαζομένου μετά τη συντριβή πύργου λέβητα, vid









