«Σήμερα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για ένα φιλόδοξο και καινοτόμο κείμενο για το περιβαλλοντικό έγκλημα. Τώρα διαθέτουμε έναν ενημερωμένο και δυναμικό κατάλογο αδικημάτων για να καταγράψουμε τις πιο σοβαρές παραβιάσεις των ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών κανόνων. Έχουμε αποτελεσματικές, αποτρεπτικές και ανάλογες κυρώσεις. Θα υποστηρίξουμε τους φορείς επιβολής με καλύτερους πόρους και εργαλεία» τόνισε ο Επίτροπος για Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και Αλιεία, Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους.
Σημείωσε ότι «τα περιβαλλοντικά εγκλήματα είναι από τα πιο σοβαρά και προσοδοφόρα εγκλήματα γιατί μας επηρεάζουν όλους καθώς και τις μελλοντικές γενιές. Σήμερα, η ΕΕ συμφώνησε έναν νέο νόμο που αναγνωρίζει τη βαρύτητά τους, ειδικά όταν καταστρέφονται μεγάλα οικοσυστήματα. Θέλουμε να δώσουμε τα φώτα της δημοσιότητας στη σοβαρή φύση αυτών των εγκλημάτων και να επικεντρωθούμε στην πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων αδικημάτων».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μειώθηκε ελαφρώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται απόφαση για τη χρησιμοποίηση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων πριν από το τέλος του έτους
- Οδηγός επιβίωσης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων
- Άγρια επεισόδια με χιλιάδες Ευρωπαίους αγρότες έξω από τη Σύνοδο Κορυφής – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
- Σοκαριστική βαρβαρότητα στη Σρι Λάνκα: Τρεις άνδρες έκαψαν ζωντανό έναν ελέφαντα
- ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός από τις υποσχέσεις στους αγρότες πέρασε στις κατασχέσεις
- Τουσκ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν κατ’ αρχήν να εξετάσουν την επιλογή της χρησιμοποίησης των ρωσικών κεφαλαίων
- Νέες απάτες AI στα Android με αφορμή τις αγορές των Χριστουγέννων – Αναμένεται πρωτοφανής αριθμός
- Υψώθηκε η ελληνική σημαία στην πρώτη Φ/Γ Belharra – Δηλώσεις Δένδια από Γαλλία
- Ιταλία: Έφοδος σε παράνομο εργοστάσιο καπνού – Κατάσχεση ρεκόρ 27 τόνων τσιγάρων









