Γιατί ο Έλον Μασκ πουλάει τα σπίτια του το ένα μετά το άλλο;

Είναι η υψηλή φορολογία ή κάτι άλλο;

Όπως φαίνεται, τους τελευταίους μήνες, ο Έλον Μασκ έχει βάλει στόχο να πουλήσει όλα τα σπίτια του.

Τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έβαλε πωλητήριο και στο τελευταίο ακίνητο που είχε στο όνομά του, ένα αρχοντικό του 1916 στην Καλιφόρνια.

Τότε, με ανάρτησή του στο twitter, ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε χαρακτηρίσει την ιδιοκτησία, στο Bay Area της Καλιφόρνια, ως ένα «ξεχωριστό μέρος» το οποίο επιθυμούσε να πουλήσει σε μια μεγάλη οικογένεια. Όμως, στο διάστημα αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Αυτή μάλιστα, να είναι ίσως και η αιτία που σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αποφάσισε να μειώσει την τιμή του «φτωχικού» του κατά 15%. Υπενθυμίζεται πως η αρχική τιμή πώλησης του συγκεκριμένου ακινήτου άγγιζε, σύμφωνα με το BusinessInsider, τα 37,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το ακίνητο βρίσκεται στο Χίλσμπορο της Καλιφόρνια. Πρόκειται για αρχοντικό του 1916 το οποίο διαθέτει επτά υπνοδωμάτια καθώς και δέκα μπάνια.

Στο εσωτερικό του θα βρει κανείς μια τεράστια βιβλιοθήκη, αίθουσα μουσικής, χορού και δεξιώσεων αλλά και μια πλήρως ανακαινισμένη επαγγελματική κουζίνα. Υπάρχει επίσης μεγάλο γκαράζ που χωράει συνολικά 11 αυτοκίνητα. Διαθέτει επίσης, πισίνα, ενώ στον τεράστιο κήπο υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία και φαράγγια.

Ο Μασκ αγόρασε το σπίτι το 2017 έναντι 23 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Christian de Guigne IV. Πριν από την εν λόγω αγοραπωλησία, το ακίνητο ανήκε στην αριστοκρατική οικογένεια για περισσότερα από 150 χρόνια.

Πέρσι, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, μετακόμισε στο Τέξας επειδή η εταιρεία του SpaceX κατασκεύασε εκεί το νέο της διαστημικό της όχημα. Επιπλέον, το νέο giga εργοστάσιο της Tesla ήταν υπό κατασκευή στο Όστιν του Τέξας.

Το Τέξας είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συγκεκριμένη πολιτεία μάλιστα, δεν διαθέτει φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε αντίθεση με την Καλιφόρνια η οποία επιβάλλει τον υψηλότερο φόρο εισοδήματος στους πλούσιους κατοίκους της.

Ορισμένοι πιστεύουν πως αυτός είναι ο λόγος που ο Μασκ εγκαταλείπει οριστικά την Καλιφόρνια, άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως η πώληση και του τελευταίου ακινήτου που είχε στο όνομά του ο Mr. Tesla αποτελεί μέρος του σχεδίου του να αφήσει τη γη και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Έχει δηλώσει πολλές φορές πως θέλει να εποικίσει στον πλανήτη Άρη.

Ένα όνειρο που όμως, χρειάζεται πολλά χρήματα. Και για να μην νομίζετε ότι ένα ταξίδι στον Άρη είναι πολύ ακριβό για εμάς, τους κοινούς θνητούς, ο Μασκ υποστήριξε πως στο μέλλον θα υπάρξουν «διαθέσιμα δάνεια για όσους δεν έχουν τα χρήματα για ένα τέτοιο εγχείρημα». Θα υπάρχουν ακόμη, και θέσεις εργασίας στον κόκκινο πλανήτη για να τα αποπληρώσουν.

(newmoney)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί