Γερμανία: Τιμωρήθηκε η Λεβερκούζεν επειδή ανέβασε πανό που έγραφε «Υπάρχουν μόνο 2 φύλα»

Τι ακριβώς συνέβη...

Το αθλητικό δικαστήριο της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επέβαλε πρόστιμο σε επαγγελματικό σύλλογο επειδή οι οπαδοί είχαν αρνηθεί την ύπαρξη περισσότερων από δύο φύλων.

Ο σύλλογος της Μπουντεσλίγκα Μπάγερ Λεβερκούζεν πρέπει να πληρώσει συνολικά 18.000 ευρώ «λόγω της μεροληπτικής, αντιαθλητικής συμπεριφοράς των οπαδών του».

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι οπαδοί έβγαλαν ένα πανό στον αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης που έγραφε: «Υπάρχουν πολλά στυλ μουσικής, αλλά μόνο δύο φύλα».

Παράλληλα, την περασμένη Κυριακή, οι οπαδοί της ομάδας της τρίτης κατηγορίας Ντιναμό Δρέσδης προφανώς πήραν παράδειγμα από τους οπαδούς της Λεβερκούζεν. Στον εκτός έδρας αγώνα με την FC Ingolstadt, ένα πανό έγραφε: “Υπάρχει μόνο ένα γελοίο DFB… και δύο φύλα!”

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί του σαξονικού συλλόγου τραβούν την προσοχή λόγω του αντι-queer συναισθήματός τους. Είχαν ανεβάσει και άλλο πανό κατά της LGBTQ+ κοινότητας. Τότε χρειάστηκαν δύο μέρες για να απολογηθεί ο σύλλογος με δημόσια δήλωση και να ανακοινώσει ότι θα ερευνήσει το περιστατικό.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί