η επικείμενη κατάργηση της σειράς προτεραιότητας στην εκστρατεία ανοσοποίησης και η κατανομή των εμβολίων μεταξύ ιατρείων και εμβολιαστικών κέντρων προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, είναι τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν στην αποψινή τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το θέμα των «προνομίων» για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19, αλλά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.
Αυτό το σχέδιο που συζητείται προβλέπει ότι οι δύο αυτές κατηγορίες θα πρέπει, π.χ. όταν επισκέπτονται καταστήματα ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, να αντιμετωπίζονται όπως εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό, αλλά και όταν επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου» να μην υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα. Εξαίρεση αναμένεται να ισχύσει για όσους επισκέπτονται περιοχές όπου βρίσκεται σε έξαρση κάποια παραλλαγή του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού.
Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα γίνεται η διαχείριση των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σεμπάστιαν Γκούλντε δήλωσε πριν από λίγο ότι ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,3% στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο
- Ηράκλειο: Σύγχρονος βιοϊατρικός εξοπλισμός στο ΠΑΓΝΗ ύψους 5 εκ. ευρώ
- Στ. Καλαφάτης: Η χώρα μας μπορεί να μετεξελιχθεί σε HUB νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη
- Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία θέλει ο Ζελένσκι
- Κ. Τσουκαλάς: «Ένα δις επιπλέον “φέσι” στον έντιμο αγρότη από την κυβέρνηση»
- Χαλκιδική: ΙΧ έκανε “βουτιά” στη θάλασσα στα Νέα Μουδανιά
- Καστοριά – Πέλλα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση 28 κιλών κάνναβης – Άνω των 220.000 η αξία της
- Βασιλική Λαζαράκου: Επανεξελέγη στο Bureau της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ για το 2026
- Μπλόκα Β. Ελλάδα: Οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ μέχρι την Πρωτοχρονιά
- Η Ταϊλάνδη κατηγόρησε σήμερα την Καμπότζη ότι «παραβίασε» την κατάπαυση του πυρός









