Γερμανία: 1.000 ευρώ πρόστιμο μετά από έναν χρόνο σε οικο-διαδηλωτές που είχαν κολλήσει τα χέρια τους σε διάδρομο απογείωσης!!

Πολλοί θεωρούν ότι οι οικο-διαδηλωτές αντιμετωπίζονται με "ανεξήγητη" επιείκεια από τις αρχές στη Γερμανία και όχι μόνον.

Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία επέβαλε συνολικό πρόστιμο 1.060 ευρώ εις βάρος ακτιβιστών της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation για μια διαμαρτυρία τους πέρυσι στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε συγκεκριμένα σε έξι άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε αυτή την κινητοποίηση στις 24 Νοεμβρίου, ανέφερε αρχικά η εφημερίδα Berliner Zeitung. Εκπρόσωπος από το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βερολίνου επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Δύο ακτιβιστές άσκησαν έφεση στην απόφαση, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Διαδηλωτές μπήκαν στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης του αεροδρομίου και κόλλησαν τα χέρια τους στον ασφαλτοτάπητα, προκαλώντας ολιγόωρη αναστολή των πτήσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ορισμένα μέλη της Last Generation είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο με τα τα ποδήλατά τους. Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν από τους ακτιβιστές για να ζητήσουν να σταματήσει ο κόσμος να ταξιδεύει με αεροπλάνα.

Στα μέσα Ιουλίου, μέλη της οργάνωσης μπήκαν στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης των αεροδρομίων του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Τον Μάιο, διαδηλωτές για το κλίμα εισήλθαν παράνομα ξανά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και ψέκασαν με μπογιά ένα ιδιωτικό αεροσκάφος.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί