Γενιά Z: Διαφημίζουν στο tiktok τη “νοοτροπία της τεμπελιάς”!!! Οι “Μη Απαραίτητοι Άνθρωποι” είναι εδώ

Παρατηρείται μια τάση στις ΗΠΑ, όπου νέοι της γενιάς Z αντί να δουλέψουν προσποιούνται ότι δουλεύουν και μάλιστα διδάσκουν ο ένας στον άλλο μέσω διαδικτύου πώς να το κάνουν αυτό.

Η Gabrielle, 26 ετών, ηγείται της κατηγορίας. Είναι μια Αμερικανίδα που δημιουργεί περιεχόμενο στο διαδίκτυο για να καθοδηγήσει τη νεότερη γενιά να κάνει λιγότερα στη δουλειά.


Δημοσιεύει βίντεο στο TikTok προωθώντας τη «νοοτροπία της τεμπελιάς κοριτσιών» με συμβουλές και κόλπα για να δείχνει κάποιος παραγωγικός χωρίς να κάνει περισσότερη δουλειά.


Καταθέτει τις περισσότερες συμβουλές της κάτω από το σύνθημά της «Lazy Girl Work» που έχει απογειωθεί στο TikTok και έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.

Η Judge ενθαρρύνει τις νεαρές γυναίκες να βρουν δουλειές που απαιτούν λίγη δουλειά που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους και δίνει “συμβουλές” μάλιστα στις νέες γυναίκες για το πώς να ξεφύγουν από το να εργάζονται, κατά ειρωνικό τρόπο, ενώ εργάζονται.

«Είναι εντάξει να προσποιούμαστε για κάποια πράγματα. Βάλτε έναν στόχο που είναι δύσκολος και βρείτε έναν τρόπο να μιλάτε τακτικά για αυτόν τον στόχο», λέει σε όσους την παρακολουθούν στο διαδίκτυο.

Μια άλλη “συμβουλή” που δίνει είναι και η ακόλουθη: “Να δείχνεις συνεχώς ότι θέλεις να κάνεις περισσότερα. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είστε πιστός και σκληρά εργαζόμενος που θέλει να ανέβει.”

Επίσης φτάνει στο σημείο να παρακινήσει άλλους νέους να μοιραστούν τα μυστικά τους για το πώς προσποιούνται ότι εργάζονται στις θέσεις εργασίας τους.

Καλλιεργείται μια κουλτούρα λοιπόν στους νέους ότι το να μην δουλεύει κάποιος ή να προσποιείται ότι δουλεύει είναι κάτι “έξυπνο” που “κάνουν όλοι” και έτσι δεν καταλαβαίνουν ότι ουσιαστικά μετατρέπουν με αυτόν τον τρόπο μόνοι τους, τους εαυτούς τους, σε Μη Απαραίτητους Ανθρώπους, με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό…

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί