Γ.Παπανδρέου: «Αποθέωσε» τα Μνημόνια – Δήλωση προπομπός για παγκόσμια κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν από δέκα χρόνια ανακοίνωνε από το Καστελόριζο ότι η Ελλάδα μπαίνει στα Μνημόνια και στο ΔΝΤ, δίνει τώρα συστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πως θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Πρόσφατα μάλιστα έχει τονίσει την ανάγκη παγκόσμιας κυβέρνησης. «Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας κεντρικός μηχανισμός, πιθανόν υπό την Επιτροπή, με τον οποίο […]

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν από δέκα χρόνια ανακοίνωνε από το Καστελόριζο ότι η Ελλάδα μπαίνει στα Μνημόνια και στο ΔΝΤ, δίνει τώρα συστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πως θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Πρόσφατα μάλιστα έχει τονίσει την ανάγκη παγκόσμιας κυβέρνησης.

«Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας κεντρικός μηχανισμός, πιθανόν υπό την Επιτροπή, με τον οποίο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές και να δούμε βαθύτερα ζητήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση και απαιτεί η ανάκαμψη από αυτή», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας κεντρικός μηχανισμός, ο όποιος θα δώσει την θέση του σε έναν παγκόσμιο κεντρικό μηχανισμό, μιας και ο Γ. Παπανδρέου είναι υπέρμαχος, όπως είπαμε μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

«Ζητάω λοιπόν από τους ηγέτες να δείξουν την ενότητα που θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη. Και αν έχουμε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, αν αναπτυχθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών, αυτή θα αποτελέσει ένα από τα βασικά εργαλεία για την ανάκαμψη. Εμπιστοσύνη και συνεργασία είναι κρίσιμες σε αυτή την κρίση. Ήταν πριν από δέκα χρόνια και πολύ περισσότερο σήμερα», συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία ο πρώην πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως τα μνημόνια μας έκαναν καλό στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού:

 «Έχοντας περάσει από μία άλλη κρίση δέκα χρόνια πριν, συνειδητοποιήσαμε ότι οι θυσίες νωρίς, θα μας δώσουν καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια. Επίσης, δημιουργήσαμε συναίνεση. Και οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δουλεύοντας μαζί, με αλληλεγγύη, μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Φυσικά θα πληγεί ο τουρισμός και άλλες δραστηριότητες, όπως και σε άλλες χώρες. Για αυτό θα πρέπει να εργαστούμε συλλογικά σε Ελλάδα και Ευρώπη για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Ναι, η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα για άλλες χώρες, είμαι περήφανος για αυτό και είμαι περήφανος που ο ελληνικός λαός επέδειξε πειθαρχεία και αλληλεγγύη. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη».

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί