Φοβούνται κάτι; Θεοδωρικάκος για μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών: «Στερούνται κάθε λογικής, θα έπαιρναν έκταση»

Στο θέμα του μπαράζ μηνύσεων από αντιεμβολιαστές κατά εκπαιδευτικών και την παρέμβαση του ώστε να μην προχωρούν οι αστυνομικοί σε προσαγωγές των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στον ρ/σ RealFm, υπογράμμισε για ακόμα μια φορά την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για να απαλλαγεί από ξένα προς την αποστολή της καθήκοντα, καθώς και την αναδιοργάνωση του Σώματος και ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές.

«Τα φαινόμενα αυτά στερούνται λογικής, θα μπορούσαν να πάρουν έκταση»

Ο υπουργός είπε ότι τα φαινόμενα με τις μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών «στερούνται κάθε λογικής», ότι η κυβερνητική παρέμβαση έγινε ευρέως αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία.

Και τόνισε: «Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα Αστυνομικά Τμήματα, δασκάλους, καθηγητές, διευθυντές σχολείων επειδή εφαρμόζουν τον νόμο εξαιτίας του παραλογισμού κάποιων που κάνουν μηνύσεις με σκοπό να διαταράξουν την κοινωνική ομαλότητα δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η Αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας.

Η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη καθώς τα φαινόμενα αυτά που στερούνται λογικής θα μπορούσαν να πάρουν έκταση. Για αυτό τον λόγο έδωσα μια οδηγία στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να σταματήσουν οι προσαγωγές εκπαιδευτικών στα Τμήματα».

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί