• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Φως στο τούνελ, τις ζωές σας πίσω»! Η πραγματικότητα μοιάζει διαφορετική, σύμφωνα με δημοσιογράφο! vid

«Φως στο τούνελ, τις ζωές σας πίσω»! Η πραγματικότητα μοιάζει διαφορετική, σύμφωνα με δημοσιογράφο! vid

Μια «φυλακή» που χτίζεται σιγά-σιγά

Την ώρα που αυξάνεται η αγωνία στον πλανήτη και δη στην Ελλάδα, σε σχέση με την κατάληξη που θα έχει τον όλον θέμα με τον κορωνοϊό και τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, που επιβάλλονται με αφορμή αυτόν, δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο λένε ενδιαφέροντα πράγματα.

Στο Sky news της Αυστραλίας ειπώθηκαν τα εξής:

«Πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με τον ιό, τα εμβόλια και τα σύνορα. Τώρα δεν χρειάζεται να σας πω ότι αυτή η πανδημία έχει τραβήξει για πάντα και πολύ μακρύτερα απ’ όσο χρειαζόταν λόγω της όλης κουβέντας για ”ένα φως στο τέλος του τούνελ”…

Ας είμαστε ρεαλιστές!!!!

Για την Αυστραλία δεν υπάρχει κανένα ορατό τέλος!!!!

Το πρόγραμμά μας για την διάθεση των εμβολίων είναι για να το θέσω ευγενικά χαοτικό. Κι όσον αφορά την ευκαιρία να βγούμε απ’ την χώρα, λοιπόν, εκτός κι αν είστε πολύ τυχεροί ή πολύ ειδικά άτομα, μπορείτε να την ξεχάσετε… Τουλάχιστον αν επιθυμείτε να πάτε μακρύτερα απ’ την Νέα Ζηλανδία.

Αυτή τη βδομάδα είδαμε τον Υπουργό Υγείας Greg Hunt λίγο πολύ να εξαλείφει κάθε ελπίδα ότι το εμβόλιο -το οποίο ο Scott Morrison πάνω από ένα χρόνο πριν υποσχέθηκε ότι θα ήταν το εισιτήριό μας για την έξοδο απ’ αυτό το πράγμα- θα μας επέτρεπε να χρησιμοποιήσουμε τα διαβατήριά μας για κάτι περισσότερο από σουβέρ για ποτήρια…

Ακούστε!!!! ”Όσον αφορά το άνοιγμα, το άνοιγμα όπως έχει καθοριστεί απ’ τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής υγειονομικό αξιωματούχο είναι βασισμένο σε μια σειρά παραγόντων.

Ο εμβολιασμός από μόνος του δεν είναι καμία εγγύηση ότι μπορείτε ν’ ανοίξετε και αυτή ήταν μια συζήτηση που πράγματι είχα με τον καθηγητή Murphy μόλις τις τελευταίες 24 ώρες ότι (ακόμα) κι αν όλη η χώρα εμβολιαζόταν, δεν θα μπορούσες απλώς να ανοίξεις τα σύνορα.”

Επομένως, αν όλη η χώρα εμβολιαζόταν, και πάλι δεν θα μπορούσες ν’ ανοίξεις τα σύνορα…

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Πέρθ είπε ότι ίσως -μόνο ίσως!!!- θα λάμβαναν υπόψιν ότι στους ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο ίσως να τους επιτρεπόταν να ταξιδέψουν σε ορισμένα μέρη αν είχαν μια καλή δικαιολογία αλλά πρέπει και πάλι να αιτηθούν να φύγουν απ’ την χώρα και θα πρέπει και πάλι να μπουν σε καραντίνα κατ’ οίκον όταν επιστρέψουν… Αλλά επίσης είπε ότι ακόμα και με τους εμβολιασμούς, και πάλι δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα διότι οι άνθρωποι ίσως ακόμα να προσβληθούν από covid…

Έχουμε απωλέσει κάθε δυνατότητα να μιλάμε σχετικά με τον κίνδυνο σ’ αυτή την χώρα.

Δρούμε τώρα λες και -οι διαμορφωτές της πολιτικής τουλάχιστον δρουν τώρα λες και – ο μοναδικός κίνδυνος στις ζωές μας είναι ο covid ή σχετίζεται με τον covid…

Κοιτάξτε βρισκόμαστε σε μια πολύ άνετη αλλά πολύ ακριβή φούσκα εδώ στην Αυστραλία επί του παρόντος και οι μηδενικοί αριθμοί covid που έμοιαζαν με απελευθέρωση όταν η πανδημία λυσσομανούσε αλλού στον πλανήτη, σύντομα θα αρχίσουν να μοιάζουν με φυλακή… Στην πραγματικότητα ήδη είναι!!!!

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.