«Φόρος βροχής»! Το πάνε σε άλλο επίπεδο για να διαλύσουν τους ανθρώπους

Τι μεταδίδεται...

Η ιδέα της δημοτικής κυβέρνησης του Τορόντο να εισαγάγει μια νέα χρέωση για ιδιοκτήτη σπιτιού την οποία οι επικριτές ονόμασαν “φόρο βροχής” έχει προκαλέσει οργή και κριτική από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του γιου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, καθώς όλα δείχνουν πως θα εξαπλωθεί παντού!

Υποτίθεται πως ο φόρος αυτός επιβάλλεται, προκειμένου να… ενθαρρύνει τους ανθρώπους να έχουν γρασίδι και φυτά στην ιδιοκτησία τους αντί να στρώνουν την γη τους με άλλου είδους υλικά! Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικριτές, κάτι τέτοιο θα εμποδίζει την συγκέντρωση βρόχινου νερού!

“Τα όμβρια ύδατα είναι βροχή και λιωμένο χιόνι. Όταν δεν απορροφώνται στο έδαφος, τα όμβρια ύδατα τρέχουν από σκληρές επιφάνειες, σε δρόμους, σε αποχετεύσεις ομβρίων και μέσω ενός δικτύου σωλήνων το μεταφέρουν σε τοπικές πλωτές οδούς”έγραψε η πόλη του Τορόντο στον ιστότοπό της.

“Σε αστικές περιοχές όπως το Τορόντο, υπάρχουν πολλές σκληρές επιφάνειες. […] Υπερβολικά όμβρια ύδατα μπορεί να κατακλύσουν το αποχετευτικό σύστημα της πόλης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρισμένα υπόγεια και επιπτώσεις στην ποιότητα των επιφανειακών υδάτων στα ποτάμια, τα ρέματα και την λίμνη Οντάριο του Τορόντο προκυμαία», συνεχίζουν οι αρχές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τον φόρο!

Η προτεινόμενη φορολογία έχει πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις και επικρίσεις στον Καναδά και τις ΗΠΑ, με τον Warren Kinsella, ιδρυτή της εταιρείας στρατηγικής πολιτικής εκστρατείας Daisy Consulting Group, να γράφει ένα άρθρο γνώμης στην Toronto Sun κατηγορώντας τις αρχές της πόλης ότι θέλουν να φορολογήσουν τη βροχή, μια ιδέα, την οποία χαρακτήρισε «παραφροσύνη».

Ωστόσο, στόχος είναι, όπως τόσες φορές έχει γράψει ο Λιακόπουλος, η απαγόρευση συγκέντρωσης υδάτων, προκειμένου ο κόσμος να μην έχει αυτονομία ούτε στο νερό!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί