Φον ντερ Λάιεν: Η σοβαρότερη απειλή για το 2024 – Τι ζήτησε κατά της αντίθετης ενημέρωσης

Διαβάστε

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε και αυτή ότι η «παραπληροφόρηση» είναι μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο ακόμα και από τον πόλεμο και την οικονομική ύφεση.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας την Τρίτη, η φον ντερ Λάιεν ισχυρίστηκε ότι η «παραπληροφόρηση» ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα δεδομένου ότι το 2024 είναι «η μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία» με πολλές εκλογές να πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

«Για την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, το κύριο μέλημα για τα επόμενα δύο χρόνια δεν είναι οι συγκρούσεις ή το κλίμα», είπε στην ομιλία της στο Νταβός. «Είναι η παραπληροφόρηση, ακολουθούμενη από πόλωση εντός των κοινωνιών μας».

Στην συνέχεια, η Von der Leyen ζήτησε συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων και των εταιρειών για την καταπολέμηση της «παραπληροφόρησης » που θέτει σε κίνδυνο τις επίσημες αφηγήσεις του κατεστημένου.

«Πολλές από τις λύσεις βρίσκονται όχι μόνο στις χώρες που συνεργάζονται αλλά, κυρίως, στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις δημοκρατίες που συνεργάζονται», είπε.

«Ενώ οι κυβερνήσεις διαθέτουν πολλούς από τους μοχλούς για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, οι επιχειρήσεις έχουν την καινοτομία, την τεχνολογία, τα ταλέντα για να προσφέρουν τις λύσεις που χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση απειλών όπως η κλιματική αλλαγή ή η παραπληροφόρηση ».

«Θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα μας, τόσο από μέσα όσο και από έξω. Πάντα θα γίνονται προσπάθειες να μας βγάλουν εκτός τροχιάς», είπε.

Οι παρατηρήσεις του Von der Leyen απηχούν την Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων του WEF για το 2024 , η οποία κατατάσσει την «παραπληροφόρηση» ως την μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή πάνω από όλα εκτός από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Έλον Μασκ έγραψε σχετικά στο X:

«Με τον όρο «παραπληροφόρηση», το WEF εννοεί οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την ατζέντα του»!

photo ΑΠΕ ΜΠΕ/EPA-REUTERS POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί