Φανατικός του “Great Reset” ο Πάπας: «Ο Κύριος μας καλεί να κάνουμε μία νέα αρχή»

Δεν χάνει ευκαιρία ο Ποντίφικας.

Ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να στείλει το δικό του, στην λειτουργία που τελέστηκε στο Βατικανό, παραμονή του Καθολικού Πάσχα.

Η λειτουργία έληξε πριν από τις 10 το βράδυ, ώρα Ιταλίας, για να μπορέσουν, οι πιστοί, να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της επιδημίας κορωνοϊού.

«Μπορούμε πάντα να κάνουμε μια νέα αρχή, διότι υπάρχει μια νέα ζωή, την οποία ο Κύριος είναι σε θέση να μας προτρέψει να ξεκινήσουμε, πέρα από κάθε αποτυχία», τόνισε ο ποντίφικας.

«Και από τα ερείπια της καρδιάς μας, ο Κύριος μπορεί να φτιάξει ένα έργο τέχνης. Και από τα κατεστραμμένα ψήγματα της ανθρωπότητάς μας, ο Κύριος ετοιμάζει μία νέα ιστορία», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

«Στους μήνες αυτούς της πανδημίας, αισθανόμαστε τον Αναστάντα Κύριο ο οποίος μας καλεί να ξαναρχίσουμε, να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα. Ο Ιησούς προπορεύεται πάντα: στον σταυρό του πόνου, της μοναξιάς και του θανάτου, όπως και στην δόξα μιας ζωής που ανασταίνεται, μιας ιστορίας που αλλάζει, μιας ελπίδας που γεννιέται» τόνισε ο Αργεντινός πάπας.

Για μία «καινούργια αρχή» μας μιλάει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, έχοντας πρώτα εκδηλώσει την…συμπάθειά του προς το σχέδιο της νέας εποχής για το «Great Reset».

Το el.gr είχε αναφερθεί στη στήριξη του Πάπα για τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση»:

«Σε μια μακροσκελή συνέντευξη, που έδωσε στον δημοσιογράφο Domenico Agasso, με τίτλο “God and the World to Come” (Ο Θεός και ο Κόσμος που Έρχεται), ο ποντίφικας εκφράζει τη θέση του για το Great Reset, για την απομάκρυνση από την οικονομική κερδοσκοπία, τα ορυκτά καύσιμα και την κούρσα των εξοπλισμών, προς μια πράσινη οικονομία που θα βασίζεται στην συμμετοχή.

Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, «κανείς σήμερα δεν μπορεί να εφησυχάζει», δήλωσε ο Πάπας σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που εκδόθηκε από το Vatican News. “Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Αλλά ακριβώς μέσα σε αυτήν την συμφορά, πρέπει να διακρίνουμε εκείνα τα σημάδια, που μπορεί να αποδειχθούν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ανοικοδόμησης.

Μπορούμε να θεραπεύσουμε την αδικία οικοδομώντας μια νέα παγκόσμια τάξη που βασίζεται στην αλληλεγγύη, μελετώντας καινοτόμες μεθόδους για την εξάλειψη του εκφοβισμού, της φτώχειας και της διαφθοράς”».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί