Φανατικά υπέρ της «λύσης» ενός μαζικού εμβολιασμού ο Bill Gates: «Μόνο έτσι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κάθε του παρέμβαση για τον κορωνοϊό ο δισεκατομμυριούχος δεν παραλείπει τις αναφορές του στην χορήγηση εμβολίων.

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δήλωσε την Κυριακή ότι η αγωγή με μονοκλωνικά αντισώματα που έλαβε ο πρόεδρος Τραμπ για τη μόλυνση από κορωνοϊό δεν είναι «θεραπεία», αλλά είναι η πιο πολλά υποσχόμενη επιλογή μέχρι στιγμής.

Ο γνωστός -και μη εξαιρετέος- «φιλάνθρωπος», Bill Gates επέπληξε τον Αμερικανό πρόεδρο με αφορμή τις δηλώσεις του αμέσως μετά την ίασή του από κορωνοϊό.

«Η λέξη ‘’θεραπεία’’ είναι ακατάλληλη, επειδή δεν θα είναι αποτελεσματική για όλους», είπε ο ιδρυτής της Microsoft νωρίτερα σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο NBC.

Συμπλήρωσε ωστόσο πως: «από όλα τα θεραπευτικά σκευάσματα, αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο»

Πρόσθεσε ότι «συνεργαζόμαστε με την Eli Lilly, η οποία μαζί με τη Regeneron, ήταν οι γρηγορότερες για την προετοιμασία αυτών των αντισωμάτων».

Ωστόσο ο Gates δεν έκρυψε τις…αδυναμίες του, καταφεύγοντας για πολλοστή φορά στην «λύση» των εμβολίων για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού:

«(Τα αντισώματα) Θα μπορούσαν να μειώσουν αρκετά τα ποσοστά θανάτου… προσθέτοντας αυτό (αντισώματα) στα εργαλεία μας θα ήταν υπέροχο.

Ο μόνος τρόπος για να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα είναι να έχουμε… ένα εμβόλιο που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και που θα παίρνουν πολλοί άνθρωποι».

Ο Γκέιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι «είναι πιθανό, μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, αρκετά από αυτά τα εμβόλια που βρίσκονται σε εξέλιξη να λάβουν επείγουσα έγκριση από τον FDA (Oμοσπονδιακό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ)».

Θυμίζουμε πως πριν από μερικές μόλις μέρες, ο Ντ.Τραμπ, o oποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, είπε ότι ένιωσε καλύτερα αμέσως μετά τη λήψη του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron.

«Αυτό το αποκαλώ θεραπεία. Είναι θεραπεία». 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί