Εξετάζουν τη λειτουργία mega εμβολιαστικoύ κέντρου για παιδιά- Που θα το δημιουργήσουν

Λένε για εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά και δεκάδες περιστατικά νοσηλειών και πως η ζήτηση για εμβολιασμό στις μικρές ηλικίες έχει σημειώσει κατακόρυφη αύξηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη μια συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες η ανάγκη για δημιουργία ενός mega εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά, καθιστά μη απορριπτέο το σενάριο το νοσοκομείο για ένα διάστημα περίπου ενός μηνός, να λειτουργήσει έτσι.

Εφόσον το σχέδιο αυτό τεθεί σε εφαρμογή, το Παίδων σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο ωστόσο θα τεθεί εκτός του συστήματος εφημεριών με τα περιστατικά που θα αναλάμβανε, υπό άλλες συνθήκες, να διοχετεύονται στα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Δεκάδες νοσηλείες παιδιών
Σημειώνεται ότι αύξηση έχουν σημειώσει οι περιπτώσεις παιδιών που νοσηλεύονται εξαιτίας επιπλοκών από τον κορωνοϊό.

Ενδεικτικά, 47 είναι τα περιστατικά στην Αττική, ενώ 11 παιδιά νοσηλεύονται συνολικά στο Ιπποκράτειο και την Αλεξανδρούπολη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τα παιδιά που νοσηλεύονται παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί