Έξαλλοι οι ειδικοί: «Τραγικό να μην εμβολιάζονται οι υγειονομικοί. Μεγαλύτερη μόρφωση ισοδυναμεί με μικρότερη αποδοχή δεισιδαιμονιών», vid

Αυτά λένε για τους «ψεκασμένους».

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, το άνοιγμα της οικονομίας και τους εμβολιασμούς μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το χαμηλό ποσοστό του εμβολιασμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Κάνοντας έναν σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στους «μορφωμένους» (εκείνους που κατά τον ίδιο έχουν μεγαλύτερη πίστη στην επιστήμη) και σε αυτούς που έχουν «χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο» (και άρα είναι πιο επιρρεπείς σε “θεωρίες συνωμοσίας”), ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Είναι τελείως τραγικό που τόσο μεγάλο ποσοστό των υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Ντρέπομαι για αυτά τα ποσοστά. Θέλω να πω κάτι και ας μην θεωρεί ταξικό. Το ποσοστό αποδοχής στους ιατρούς είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι στους νοσηλευτές.

Όσο μεγαλύτερη είναι η μόρφωση τόσο λιγότερη είναι η αμφισβήτηση, η δεισιδαιμόνια και οι θεωρίες συνωμοσίας και πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους. Δεν μπορεί οι υγειονομικοί να μην είναι εμβολιασμένοι. Πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη και να τιμήσουμε τον όρκο που δώσει, να υπηρετούμε την υγεία των ανθρώπων».

https://www.youtube.com/watch?v=aaVXmNJtC4o

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί