Έβαλαν σε lockdown το πιο απομονωμένο νησί στον κόσμο!

Το Κιριμπάτι μπαίνει για πρώτη φορά σε lockdown αφού εντοπίστηκαν κρούσματα στην πρώτη διεθνή πτήση μετά από 10 μήνες

Tο απομακρυσμένο νησιωτικό έθνος του Κιριμπάτι μπήκε για πρώτη φορά σε lockdown καθώς επιβάτες της πρώτης διεθνούς πτήσης που έγινε τους τελευταίους 10 μήνες βρέθηκαν θετικοί στον Covid.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι άνθρωποι έχουν κληθεί να μείνουν στο σπίτι ενώ απαγορεύονται και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Περίπου 36 άτομα σε πτήση από τα Φίτζι βρέθηκαν θετικά ενώ τέσσερα άτομα έχουν κολλήσει τον ιό από μετάδοση μέσα στην κοινότητα.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, το Κιριμπάτι είχε καταγράψει μόλις δύο κρούσματα κορωνοϊού.

Το Κιριμπάτι είναι ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά στον κόσμο. Απέχει περίπου 5.000 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ήπειρό της, τη Βόρεια Αμερική.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι 36 από τους 54 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί. Σε ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε ότι όλοι οι επιβάτες παρακολουθούνται αυτή τη στιγμή από υγειονομικούς υπαλλήλους.

Όλοι οι επιβάτες της πτήσης είναι πλήρως εμβολιασμένοι, όπως δήλωσε η κυβέρνηση.

Ωστόσο, τρία μέλη της ομάδας ασφαλείας στη μονάδα της καραντίνας βρέθηκαν θετικά από τότε. Ένα άλλο άτομο που δεν εργάζεται στις εγκαταστάσεις έχει επίσης προσβληθεί από τον ιό, ανέφερε η κυβέρνηση.

Το lockdown τέθηκε σε ισχύ σήμερα και παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά μόνο για βασικές υπηρεσίες. Μπορούν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης από καταστήματα, αλλά αποκλειστικά στις ώρες μεταξύ 06:00 και 14:00.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό είναι μέσω του πλήρους εμβολιασμού», ανέφερε στο Facebook το γραφείο του προέδρου Τανέτι Μαάμαου.

«Προτρέπεται το κοινό να ολοκληρώσει τις δόσεις του εμβολιασμού για να προστατεύσει τον εαυτό του και τις οικογένειές του».

Δεν είναι γνωστό τι ποσοστό από τους 120.000 κατοίκους της χώρας έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Με πληροφορίες του BBC/ lif/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί