Έτσι θα είναι το νόμισμα «ΧΑΡΑΓΜΑ»!!! Θα ξέρουν ποιός είσαι… ΒΙΝΤΕΟ

Ανά πάσα στιγμή...

Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, έρχεται νόμισμα «χάραγμα» με την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC), με την βοήθεια του οποίου όποιος δεν υπακούει θα κλειδώνονται τα χρήματά του.

Πλέον μαθαίνουμε, πως παρά το γεγονός ότι το απόρρητο είναι μία από τις κύριες ανησυχίες των πολιτών σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), οι επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) επιβεβαίωσαν ότι τα αντίστοιχα CBDC τους δεν θα είναι ανώνυμα.

Κατά την διάρκεια μιας ομιλίας σε εκδήλωση της  Banque de France (Τράπεζα της Γαλλίας) , ο πρόεδρος της  Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell,  είπε ότι εάν οι ΗΠΑ επιδιώκουν ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC), θα «επαληθευόταν η ταυτότητα και δεν θα ήταν ΤΙΠΟΤΑ ανώνυμο».

Με άλλα λόγια το ψηφιακό νόμισμα θα λειτουργεί και σαν ταυτότητα, προκειμένου η παγκόσμια εξουσία να γνωρίζει που είσαι, τι κάνεις, με ποιόν συναλλάσσεσαι! Η Ελλάδα έχει ανοίξει ήδη τον δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση!!!

«Θα προσπαθούσαμε να εξισορροπήσουμε την προστασία του απορρήτου με την επαλήθευση ταυτότητας, κάτι που πρέπει να γίνει, φυσικά, και στο σημερινό παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα», ισχυρίστηκε ο Πάουελ.

Όπως είπε θα υπάρχουν 4 χαρακτηριστικά του ψηφιακού νομίσματος:

  1. Διαμεσολαβητικό
  2. Θα προστατεύεται (σ.σ. δήθεν) από το ιδιωτικό απόρρητο
  3. Δεν θα είναι ανώνυμο αλλά θα εμπεριέχει την ταυτοποίηση
  4. Μεταβιβάσιμο διαλειτουργικό

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, αναγνώρισε ότι το απόρρητο ήταν μια από τις κύριες ανησυχίες που είχαν οι Ευρωπαίοι σχετικά με το CBDC που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το ψηφιακό ευρώ. Παρά τις ανησυχίες αυτές, επιβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρχει πλήρης ανωνυμία όπως συμβαίνει με τα…τραπεζογραμμάτια» όταν χρησιμοποιείται το ψηφιακό ευρώ.

FREEPIK

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί