Ένας πατέρας δύο παιδιών από τον Καναδά, ο Ross Wightman διαγνώστηκε με σύνδρομο Guillain-Barré πέρυσι μετά την πρώτη του δόση του εμβολίου AstraZeneca COVID-19.
Ο Γουάιτμαν έλαβε την πρώτη του δόση του εμβολίου AstraZeneca για τον COVID-19 τον Απρίλιο του 2021. Μέσα σε λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό, εμφάνισε βασανιστικό πόνο στην πλάτη . Αργότερα ένιωσε μυρμήγκιασμα στο πλάι του προσώπου του, το οποίο εξελίχθηκε σε παράλυση από τη μέση και κάτω. Αυτό τον άφησε ανίκανο να περπατήσει.
«Με χτύπησε σκληρά αμέσως. Είχα την παράλυση από την μέση και κάτω, πλήρη παράλυση προσώπου. Είχα πρόβλημα με το μάσημα και την κατάποση», δήλωσε.
Ο Wightman μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του διέγνωσαν σύνδρομο Guillain-Barré (GBS) , μια κατάσταση που επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Πέρασε συνολικά δύο μήνες στο νοσοκομείο.
Παρόλο που είχε μια σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο του AstraZeneca , ένας ιατρός αξιωματικός υγείας που εξέτασε την περίπτωση του Wightman είπε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για εξαίρεση εμβολίου, καθώς δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι η διάγνωσή του με GBS προκλήθηκε από τον εμβολιασμό. Σαν να μην έφτανε αυτό, του είπαν στην συνέχεια να κάνει μια δεύτερη δόση είτε του εμβολίου Pfizer είτε του Moderna.
Ο Wightman αυτή την στιγμή υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία για να ανακτήσει την κίνηση και το βάρος του.
«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα παιδιά μου να παίζουν μπέιζμπολ, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω να κάνουν πατινάζ στον πάγο. Πονάω», λέει.
Δείτε το ρεπορτάζ:
ΦΩΤΟ Pixabay/screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οδηγεί ροζ φορτηγό, ταξιδεύει με γάτες και έχει χιλιάδες ακόλουθους (Vid)
- Ρομαντισμός σε… άλλο επίπεδο: 15χρονος στη Γερμανία έκλεψε και οδήγησε λεωφορείο για να πάει τη φίλη του στο σχολείο
- Πώς ένας Ταϊβανέζος πήγε σε λούνα παρκ και κατέληξε στο νοσοκομείο για επέμβαση εγκεφάλου
- Θεσσαλονίκη: Δύο νέα μεγάλα ψηφιακά έργα στη φαρέτρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- Στο Μεσολόγγι αύριο ο Ν. Δένδιας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Συνάντηση Μητσοτάκη με Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας για διακίνηση αναβολικών μέσα στο γυμναστήριο – Τρεις συλλήψεις
- Νομοσχέδιο για την ψηφιακή βία και τα πορνογραφικά deepfakes φέρνει η γερμανική κυβέρνηση
- Διακίνησαν μέσα σε έναν χρόνο 240.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα – 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο
- Το φερόμενο αρχαίο «φάρμακο» των Νεάντερταλ που εκπλήσσει τους επιστήμονες









