Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ανακοίνωσε την δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα δηλώνονται, από τους ίδιους τους πολίτες, τα κρούσματα κορωνοϊού που θα προκύπτουν από τα self test που θα κάνουν.
«Ρουφιάνοι» των άλλων αλλά και «ρουφιάνοι» του εαυτού τους;;; Η κοινωνία, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, συνηθίζει στο να παραδίδει, αυτοβούλως, στην όποια εξουσία οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα, με αφορμή έναν ιό.
Μάλιστα, υπάρχουν ήδη περιστατικά, κατά τα οποία μέλη οικογένειας που θέλουν να στείλουν τα δεδομένα των τεστ, πιέζουν όσους δεν θέλουν να πράξουν το ίδιο.
«Το σύστημα για να δηλώνονται τα κρούσματα από τους πολίτες που θα κάνουν self test θα αλληλεπιδρά με αυτό της άυλης συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα κυρίως για στατιστικούς λόγους, να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή και για να έχει μια εικόνα ο ΕΟΔΥ για τους πολίτες που έκαναν το τεστ. Επιπλέον, θα υπάρξει μια πλατφόρμα για να δηλώνονται όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, εφόσον το επιθυμούν. Δεν θα είναι απολύτως ισοδύναμο με το να πάει ο πολίτης σε ένα διαγνωστικό κέντρο ή να καταγραφεί κεντρικά στο μητρώο Covid, αλλά θα είναι χρήσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.
Δείτε στο 4.04:
Σε σχέση με τα εμβόλια, δήλωσε πως στόχος είναι μέχρι τέλος Απριλίου όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, μαζί με τα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, να έχουν κάνει έστω μια δόση του εμβολίου. «Αυτός ο στόχος είναι επιτεύξιμος. Έχουμε ήδη πάνω από1,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη γίνει και κάθε εβδομάδα προσθέτουμε 200.000 ραντεβού», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Σχετικά με τον πενταψήφιο αριθμό 13032 που έχει δημιουργηθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών όταν ανοίξει το λιανεμπόριο (παρότι υπάρχουν πάντα οι έγγραφες βεβαιώσεις μετακινήσεων ΜΜΕ και πολιτικοί επιμένουν να δίνουν βάρος, τις περισσότερες φορές, μόνο στα SMS), ανέφερε ότι είναι στην διάθεση της αρμόδιας επιτροπής, δουλεύει ήδη και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί. «Η ιδέα είναι να μπορεί κανείς να στείλει ένα μήνυμα την ημέρα από την συσκευή του που θα έχει μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια που θα οριστεί από την Επιτροπή», συμπλήρωσε.
Για τα SMS που αποστέλλονται στο 13033, ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι δεν είναι ο απόλυτος δείκτης κινητικότητας, καθώς υπάρχουν και οι φόρμες μετακινήσεων, αλλά σε γενικές γραμμές ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το περυσινό lockdown.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακεδονία: Προσωρινή παύση ενόψει Πρωτοχρονιάς στα αγροτικά μπλόκα
- Καθηγητής με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά τους μαθητές του σε ένα συγκινητικό βίντεο!
- Eurostar: Προειδοποίησε για νέες ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων – Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες
- Η Φον ντερ Λάιεν… καλωσορίζει τη Βουλγαρία στο ευρώ, vid
- Πρωτοχρονιά 2026: Παραδοσιακή βασιλόπιτα από την Αγιάσο… για όλο τον χρόνο – Δείτε τη συνταγή
- Το βίντεο του Π. Μαρινάκη: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά και ουσιαστικές τομές
- Δ. Κουτσούμπας: Οι λαοί έχουν τη δύναμη να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων
- Ρωσικό ΥΠΑΜ: Ποιά πορεία ακολούθησαν τα drones που πήγαν να χτυπήσουν το σπίτι του Πούτιν – ΧΑΡΤΗΣ
- Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών
- Επεισοδιακές ληστείες! Μία με ψευτοαστυνομικό…και μία με κλοπή παπουτσιών









