Ετοιμάζονται να μας κλείσουν πάλι μέσα- “Συντονισμένοι να επαναφέρουμε μέτρα αν χρειαστεί” λέει η Φον ντερ Λάιεν

Ο τρόμος της ινδικής μετάλλαξης πλανάται πάνω από την ΕΕ

Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί είναι η εισήγηση της Άνγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν. Οι δυο ηγέτες σύστησαν, στη Σύνοδο Κορυφής, καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται εκτός ΕΕ.

Την ανησυχία της εξέφρασε επίσης και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σχετικά με την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη.

Τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συντονισμένη ετοιμότητα ώστε να ενεργοποιηθούν εκ νέου μέτρα, σε περίπτωση που το ιικό φορτίο αυξηθεί απότομα.

«Ανησυχούμε για τη μετάλλαξη Δέλτα», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τόνισε ότι σχεδόν το 60% των Ευρωπαίων έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση.

«Θα έχουμε λάβει πάνω από 424 εκατ. δόσεις ως το τέλος της εβδομάδας», τόνισε ακόμη η Φον Ντερ Λάιεν, η οποία υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός προστατεύει από τις μεταλλάξεις και ειδικότερα όταν πρόκειται για χορήγηση και των δύο δόσεων.

Η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Βρετανίας, όπου το ινδικό στέλεχος έχει επικρατήσει καθώς η ινδική μετάλλαξη αποτελεί πάνω από το 90% των κρουσμάτων.

«Θα πρέπει συντονισμένα να επαναφέρουμε μέτρα εάν χρειαστεί, διαφορετικά όλη η προσπάθεια θα έχει πέσει στο κενό. Μάσκες και αποστάσεις θα πρέπει να παραμείνουν, ενώ οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχιστούν. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των μεταλλάξεων», προσέθεσε η Φον Ντερ Λάιεν.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί