Έσκασε ξαφνικά: Ποιές είναι οι εταιρείες «φυσικών περιουσιακών στοιχείων»! Τρανταχτή δικαίωση Λιακόπουλου, vid

Τι ακριβώς θα κάνουν και γιατί...

Ξαφνικά στις ΗΠΑ προωθείται μέτρο από τον Λευκό Οίκο, κατά το οποίο θα ιδρύονται οι εταιρείες της νέας εποχής, οι οποίες δεν θα ασχολούνται με το κέρδος, αλλά με το να παρέχουν τα άκρως απαραίτητα στους πολίτες και να ορίζουν αυτές, με βάση τις εντολές που θα λαμβάνουν, τι θα παράγεται και τι όχι, με τελικό στόχο την από-ανάπτυξη και την αλλαγή πολιτικοοικονομικού συστήματος!

Ο Λιακόπουλος δικαιώνεται ηχηρά, ενώ όσοι δεν διάβασαν τι έγραψε πως έπεται να συμβεί, ήρθε ή ώρα να μπουν σε βαθιές σκέψεις (ΕΔΩ).

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον  James A. Lindsay, Αμερικανός συγγραφέα και ερευνητή: 

«Υπάρχει ένα θέμα που ονομάζεται “εταιρείες φυσικών περιουσιακών στοιχείων”.

Αυτό είναι κάτι καινούργιο για όλους.

Κατά κάποιο τρόπο προέκυψε από το πουθενά!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπρεπε στην πραγματικότητα να αποφασίσει γι’ αυτή την νέα έννοια, για μια εταιρεία που αποκαλείται “εταιρεία φυσικών περιουσιακών στοιχείων” τον Σεπτέμβριο, αλλά ευτυχώς κάποιοι από τους υπευθύνους του Δημόσιου Ταμείου μας όρθωσαν το ανάστημά τους, ίσως πιο αξιοσημείωτα ο Marlo Oaks της Γιούτα, όρθωσε το ανάστημά του, ενέπλεξε ορισμένους γερουσιαστές, έπειτα οι γερουσιαστές έκαναν μερικές δύσκολες ερωτήσεις και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναγκάστηκε να το αναβάλει!

Υποτίθεται πως θα το ανέβαλε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, αλλά στην συνέχεια υπήρξε περαιτέρω πίεση, οπότε τώρα είναι ανοιχτό και πάλι για σχόλια του κοινού και έχει αναβληθεί μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα η λήψη αυτής της απόφασης!

Αλλά πρόκειται για ένα εντελώς νέο είδος εταιρείας, το οποίο επινοήθηκε εδώ και κάνα χρόνο. Η κυβέρνηση Μπάιντεν δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου, το οποίο έχει τίτλο ”Να επαναφέρουμε την φύση στον οικονομικό ισολογισμό”.

Χρησιμοποιεί ένα εντελώς νέο είδος λογιστικής. Ο Marlo Oaks, ο υπεύθυνος του Δημόσιου Ταμείου της Γιούτα, είπε ότι είναι εταιρείες, οι οποίες φτιάχτηκαν ώστε να μην βγάζουν χρήματα…

Δεν επιτρέπεται να βγάζουν χρήματα, δεν επιτρέπεται να ασχολούνται μ’ αυτό που θεωρούν “μη-βιώσιμες πρακτικές”, αλλά αυτό που κάνουν είναι να διαχειρίζονται την γη, το νερό και τον αέρα, αυτά τα είδη πόρων… Οπότε, αν τυχόν αγοράσετε ένα οικόπεδο κι έχει ενδεχομένως ένα ορυχείο εκεί ή αν τυχόν κάνετε γεωτρήσεις για ενέργεια ή ίσως καλλιεργείτε αυτήν την έκταση, μπορούν στην πραγματικότητα να θέσουν την γη σε αχρηστία για να ”επιβλέψουν το οικοσύστημα”!!!!!

Και έχουν επινοήσει ένα νέο είδος λογιστικής που αποκαλούν ”οικολογική λογιστική”, η οποία καθορίζει το ποσό της αξίας της διασωζόμενης φύσης με το να μην χρησιμοποιείτε την γη…. Αυτή η αξία της φύσης εμπεριέχεται σε κάτι νέο το οποίο ονομάζεται “φυσικό περιουσιακό στοιχείο”. Όλο αυτό φυσικά είναι υποθετική ανοησία… Αν εφαρμόσετε την “αειφόρο ατζέντα” τους, η περιβαλλοντική τους ατζέντα δημιουργεί αυτό το νέο περιουσιακό στοιχείο. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούν να εμπορεύονται… Έτσι η όλη απάτη της ”πίστωσης άνθρακα” θα καταλήξει να επεκταθεί σε “διαχείριση των οικοσυστημάτων”…

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που κάνουν εξορύξεις, τα άτομα που κάνουν εξόρυξη ενέργειας, τα άτομα που καλλιεργούν τη γη, τα άτομα που ασχολούνται με τη δασοκομία ή με οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα, που διαθέτουν υδάτινες οδούς και τα άτομα που απολαμβάνουν τους φυσικούς πόρους, όπως τα εθνικά πάρκα, θα βρεθούν όλο και περισσότερο στριμωγμένα στην βιώσιμη ατζέντα, έτσι ώστε οι μεγάλες εταιρίες που θα μπορέσουν να ενταχθούν στις εταιρείες φυσικών περιουσιακών στοιχείων και να προσελκύσουν επενδυτές ως εταιρείες φυσικών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούν να βγάζουν πακτωλό χρημάτων που υπολογίζεται στα 100 έως 150 τρισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία (σ.σ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)… Έτσι μπορείτε να φανταστείτε πόσο τεράστια απάτη είναι αυτή γι’ αυτούς τους κατόχους των τεράστιων περιουσιών που θα μπορούν να αγοράζουν και να ”διαχειρίζονται” υποτίθεται αυτά τα εδάφη, ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για παραγωγικούς σκοπούς)!!!!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί