Οι σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις κατατέθηκαν από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ.
Στη δήλωσή του, ο Χρήστος Σπίρτζης κάνει λόγο για «σύγχρονο ακραία δεξιό εφιάλτη, που δημιούργησε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη».
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ θέτει μια σειρά από ερωτήματα στον πρωθυπουργό για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, ενώ αναφέρει ότι όσα αποκαλύφθηκαν για «τις εντολές παρακολούθησης και φακελώματος πολιτών θα τα ζήλευε ο αείμνηστος Νίκος Γρυλλάκης, παρά την καταπληκτική του επαγγελματική πορεία στις υποκλοπές, στις παρακολουθήσεις, στη δίωξη κομμουνιστών».
«Θα παρακολουθήσουμε με επιμέλεια τις παρατηρήσεις του ΣτΕ…», προσθέτει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων τονίζει ότι «η συνέχεια στη Δικαιοσύνη, στο Κοινοβούλιο και στους αγώνες του δημοκρατικού λαού μας».
Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης ζητά να δοθούν πειστικές εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι είναι «ιδιαιτέρως προβληματική παρέκκλιση από την αποστολή της» ΕΥΠ η παρακολούθηση μεταναστευτικών οργανώσεων, δημοσιογράφων, δικηγόρων και δημοσίων συναθροίσεων».
«Όλα αυτά μας παραπέμπουν στην προδικτατορική ΚΥΠ, η παρακρατική δράση της οποίας συνέβαλε αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση του απριλιανού καθεστώτος» καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.
Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών από το Σάββατο αναφέρεται ότι η ΕΥΠ είχε εντολές παρακολούθησης για δημοσιογράφους, δικηγόρους, ανήλικα προσφυγόπουλα, οργανώσεις που ασχολούνται με το μεταναστευτικό, δημόσιους υπαλλήλους και αντιεμβολιαστές.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς του – Είχε κάνει απόπειρα για άλλους 27
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια









