Ανάλυση μελέτης της T&E, που έχει να κάνει με τις εκπομπές ρύπων δείχνουν το πρόβλημα, καθώς η Huyndai-Kia είναι κατά 116% πάνω από τις αναφερόμενα δεδομένα, ενώ η BMW είναι 91%. Ακολουθεί η Toyota με 69%, η Mercedes με 62%, η συνεργασία των εταιρειών Renault-Nissan-Mitsubishi με 61% και η VW ΜΕ 58%.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες στο σύνολό τους έχουν χρησιμοποιήσει επιλεκτικά δεδομένα για να φτάσουν σε χαμηλότερο ποσοστό εκπομπών ρύπων. Για παράδειγμα, η Toyota βασίζει τις μέσες εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια ζωής για 100.000 χιλιόμετρα, ενώ οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν τα δεδομένα χρησιμοποιώντας ιδανικές συνθήκες οδήγησης, που στην πραγματικότητα δεν είναι εφικτές.
Τα δεδομένα αυτά αλλάζουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα κληθούν να προσεγγίζουν περισσότερο την πραγματικότητα, δίνοντας στη δημοσιότητα υπαρκτά αποτελέσματα. Έτσι μέσα στο 2023 αναμένεται να γίνει υποχρεωτική η γνωστοποίηση των εκπομπών ρύπων καθ’ όλη τη διάρκεια που το αυτοκίνητο θα είναι σε κίνηση, καταγράφοντας σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα των εκπομπών ρύπων. Αυτό θα αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αλλάξουν τα δεδομένα των ρύπων, ενώ παράλληλα αναμένεται να τις αναγκάσει να προσπαθήσουν να μειώσουν περαιτέρω τους ρύπους για να αποφύγουν βαριά πρόστιμα.
«Για να είναι αποτελεσματικές οι πράσινες επενδύσεις, χρειαζόμαστε ακριβή δεδομένα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να ρίξουν τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων τους κατά τη διάρκεια που τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε κίνηση», αναφέρει ο διευθυντής βιώσιμων οικονομικών της T&E, Luca Bonaccorsi και συνεχίζει λέγοντας πως «σύμφωνα με επίσημες έρευνες ένα ευρώ που επενδύεται σε μια εταιρεία αυτοκινήτων χρηματοδοτεί ουσιαστικά την ίδια ποσότητα άνθρακα με ένα ευρώ σε μια εταιρεία πετρελαίου».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;