Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Karl Lauterbach, έδειξε πως τα μέτρα περιορισμού δεν έγιναν για τον COVID, καθώς το αρχικό αφήγημα φέρνει ως πρόσχημα το περιβάλλον.
Το 2021 είχε δηλώσει ευθαρσώς πως οδεύουμε προς κλιματικές καραντίνες… κάτι που ίσως συμβεί μέσα στο 2023!!!
Τον είχε ρωτήσει τότε ο δημοσιογράφος:
«Προκειμένου να ελέγξουμε την κλιματική αλλαγή, είναι αναγκαίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας: ”Τα μέτρα και οι περιορισμοί των ατομικών ελευθεριών που απαιτήθηκαν για να περιορίσουμε την πανδημία χρειάζονται επίσης στην πολιτική κατά της κλιματικής αλλαγής.”
Θα μπορούσατε παρακαλώ να εξηγήσετε;».
Είχε απαντήσει ο Lauterbach:
«Για παράδειγμα, είμαι λιγότερο ικανός να ταξιδεύω επειδή χρειαζόμαστε ταξιδιωτικούς περιορισμούς ώστε να μην φέρουμε πίσω τον ιό από άλλες περιοχές του πλανήτη όπου υπάρχουν περισσότερα κρούσματα.
Πολλά πράγματα που απολαμβάνω να κάνω, δε μπορώ να τα κάνω αυτή τη στιγμή επειδή αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία.
Νομίζω πως χρειαζόμαστε ορισμένους περιορισμούς για να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή. Αυτό σημαίνει πως τα λιγότερα ταξίδια αποτελούν μέρος αυτού επίσης.
Δεν μπορώ ούτε να αποκλείσω ότι στη διάρκεια της κλιματικής κρίσης θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου θα αναγκαστούμε να απαγορεύσουμε συγκεκριμένα πράγματα».
Και του λέει ξανά ο δημοσιογράφος:
«Αλλά αυτό ακριβώς φοβούνται οι επικριτές… Ότι τα σημερινά μέτρα για τον covid χρησιμοποιούνται ως ένα σχέδιο ώστε να θεσπίσετε κλιματική δικτατορία….»
Απαντά ο Lauterbach: «Αλλά αυτές είναι θεωρίες συνωμοσίας!!!!».
«Μα μόλις είπατε ότι τα μέτρα του covid θα πρέπει να αποτελέσουν ένα παράδειγμα για την ακόμη μεγαλύτερη κλιματική καταστροφή!!!!», του ξαναλέει ο δημοσιογράφος.
Δείτε το απόσπασμα:
freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Είστε η αιτία που συνεχίζω”: Ο Γονίδης ετοιμάζει νέο τραγούδι και μας δίνει μια πρώτη γεύση, vid
- Με μεγάλη προσοχή θα ακούσουν τον Τραμπ που θα μιλήσει στην ετήσια σύνοδο του Νταβός
- Σε «ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το blackout σε συχνότητες του FIR Αθηνών – Τι αναφέρει το πόρισμα
- Έπαιζε για 20 χρόνια τα ίδια νούμερα στο λόττο και κέρδισε πάνω από 32 εκατ. ευρώ: “Θέλω να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια”
- Σοκ για 13χρονη στην Πετρούπολη: 31χρονος προσπάθησε να τη βιάσει και να τη ληστέψει – Πώς γλίτωσε
- Χατζηδάκης: «Είμαστε δημοκρατία, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι του κατεβαίνει»
- Σοκ στην Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς- Επιχείρηση για τον εντοπισμό του
- Αύριο Τετάρτη νέα σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
- Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό στη Νιγηρία για στήριξη στον αγώνα της χώρας κατά των τζιχαντιστών
- Τα 9 «βαρίδια» που χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου τη νέα χρονιά









