Έρχονται και θα παρακολουθούν τα πάντα

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις που «τρέχουν»

Μια νέα φουρνιά ρομπότ, με «όπλα» αντιμετώπισης των «παρανόμων», όρο που θα καθορίζει το σύστημα ποιους θα περιλαμβάνει, θα αναπτυχθεί σύντομα, αρχικά στα εμπορικά κέντρα των ΗΠΑ και αργότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στις γειτονιές των πόλεων, φυσικά όχι μόνο των ΗΠΑ.

Τα ρομπότ «Knightscope»παρουσιάστηκαν την τελευταία βδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα του Arlington για το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Η εταιρεία αποκάλυψε τα K5 ρομπότ, τα οποία έχουν ύψος 1.22 με ηλεκτρικά μπλε φώτα και άσπρο σώμα που μοιάζει με σφαίρα, έτσι ώστε να παραπέμπει εκεί που πρέπει. Είναι σχεδιασμένο, προκειμένου να φρουρεί τους εξωτερικούς χώρους και να συλλαμβάνει παράνομους.

Όπως μεταδίδεται, τα ρομπότ ασφαλείας μπορούν να εντοπίσουν «εγκληματική συμπεριφορά», αναζητώντας «ανωμαλίες» στην συμπεριφορά ενός ατόμου, αναγνωρίζοντας ύποπτους αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκίνητων (εκείνων που χρωστούν στο Δημόσιο φεριπείν) και ύποπτους ήχους.

Χρησιμοποιούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας και μία γκάμα αισθητήρων από θερμική απεικόνιση μέχρι έλεγχο της ποιότητας του αέρα.

Είναι εξοπλισμένα με μικρόφωνο, έτσι ώστε να μιλά ο πολίτης απευθείας με αστυνομικό και να εκφράζει τα παράπονά του ή να… καταδίδει κάποιον άλλο.

Αν χρειαστεί, οι αξιωματικοί θα ειδοποιούνται άμεσα ή θα μπορούν να συγχρονίσουν τα κινητά τους με τις κάμερες των ρομπότ, προκειμένου να έχουν Live κάλυψη των γεγονότων.

Τα ρομπότ αποθηκεύουν τα πάντα, ενώ μπορούν να αναγνωρίσουν ασύρματες συσκευές στο περιβάλλον που βρίσκονται και γιατί όχι να υποκλέψουν πληροφορίες.

Τα ρομπότ Knightscope αρχικά παρουσιάστηκαν για την καλά οργανωμένη φονική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπου από την έκρηξη δύο βομβών, κοντά στη γραμμή του τερματισμού, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 183, πολλοί από τους οποίους ακρωτηριάστηκαν.

Σου δίνουν το πρόβλημα, σου δίνουν και την λύση, η οποία αντικατοπτρίζει τα πραγματικά σχέδιά τους: Απόλυτη αστυνόμευση από ψυχρά ρομπότ, τα οποία χωρίς συναισθηματισμούς θα συλλαμβάνουν ή, άπαξ και κριθεί αναγκαίο, θα σκοτώνουν τους «παράνομους», τους αντιδρώντες δηλαδή ενάντια στην τάξη πραγμάτων που έχει επιβληθεί.

Οι δουλείες αλλά και η «ασφάλεια» στα ρομπότ, όπως ακριβώς έχει –και σε αυτή την περίπτωση- προειδοποιήσει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος σε βιβλία και εκπομπές του.

Οι άνθρωποι θα υπακούν, εισπράττοντας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ειδάλλως θα συλλαμβάνονται πάραυτα.

Η επικαιρότητα τρέχει και οι ειδήσεις υπάρχουν για όσους θέλουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να μην παριστάνουν τους παντογνώστες με «πληροφορίες» που δίνονται από μεγάλα ΜΜΕ και σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα.

EL.GR

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu