Στην κυβέρνηση έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους πως η μετάβαση στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας και θα ρίξει τις τιμές.
Τι συνέβη όμως στην Ισπανία;;;
Αναφέρει ρεπορτάζ:
«Ο Cesar Vea κάποτε πίστευε ότι βρισκόταν κοντά στο να πραγματοποιήσει ένα όνειρο διατηρώντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής παράγοντας την δική του ηλεκτρική ενέργεια.
Έφτιαξε ένα ηλιακό πάρκο. Υποτίθεται ότι θα ήταν η πηγή ενέργειας αλλά τελικά έγινε πηγή προβλημάτων.
Το 2007 ο Vea δαπάνησε 1 εκατομμύριο ευρώ σε 6 ηλιακά πάνελ. Εκείνη την εποχή η σοσιαλιστική κυβέρνηση ενθάρρυνε τους πολίτες να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια (σ.σ. αυτό που θέλει τώρα να προωθήσει παντού η κυβέρνηση Μητσοτάκη) υποσχόμενη επιδοτήσεις για επενδύσεις και μια υποτιθέμενα εγγυημένη τιμή αγοράς για την παραγόμενη ενέργεια.
Η επένδυσή υποτίθεται ότι θα είχε αποδώσει 15 χρόνια μετά και θα υπήρχαν κέρδη.
Ωστόσο, ΤΡΙΑ χρόνια αργότερα, ο ορίζοντας σκοτείνιασε…
Επενδυτές που προσελκύσθηκαν από τις πολλές ώρες ηλιοφάνειας στην Ισπανία, άρχισαν να συρρέουν. Το αποτέλεσμα; Η δυνατότητα ηλεκτροπαραγωγής ήταν 9 φορές μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη.
Αδυνατώντας να παράσχει την πληρωμή, η κυβέρνηση έκοψε τις υποσχόμενες επιδοτήσεις. 62.000 άτομα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ!
Οι πολίτες έλαβαν ένα μήνυμα απ’ την κυβέρνηση το οποίο έλεγε ότι επρόκειτο να σταματήσουν να πληρώνουν κι ότι θα αποκλείσουν από το σύστημα αποζημιώσεων όσους είχαν επενδύσει στην ηλιακή ενέργεια.
Όταν οι επιδοτήσεις κόπηκαν, πολίτες αδυνατούσαν πλέον να ξεπληρώσουν το δάνειό τους και μάλιστα έφτασαν κοντά στο να χάσουν το πατρικό τους σπίτι.
Η Ισπανία εκείνη την εποχή πιεζόταν να εκπληρώσει τους στόχους της Ε.Ε όσον αφορά την οικολογική μετάβαση…. Το 2007 η κυβέρνηση είπε στους πολίτες να επενδύσουν αλλά δεν κράτησαν καμία απ’ τις υποσχέσεις τους».
ΘΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
photo intime,pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με σύκα και κρασί – Την Κυριακή η γιορτή γεύσης στη Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
