Εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες με γνώμονα την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων στο τουρισμό και διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της πανδημίας μπορούν να ξεπεραστούν.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμφωνήθηκε με βάση και τις προτάσεις της Ευρωπαϊκή Επιτροπής να εφαρμοστούν αμοιβαία τρία πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου ώστε να μην αποκλειστεί κανένας επισκέπτης.
Όπως ανέφερε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας υπουργός Χάρης Θεοχάρης, θα ισχύσει το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους όσοι έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και, όπως είπε, η Ελλάδα θα αποδεχθεί όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Σερβία ακόμη και εκείνα που δεν έχουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) όπως το ρωσικό και το κινεζικό.
Ένας δεύτερος τρόπος εισόδου θα είναι το αρνητικό μοριακό τεστ το οποίο θα πρέπει να φέρουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να γίνουν αποδεκτά και τα τεστ αντισωμάτων. Τρίτον θα υπάρχει και η δυνατότητα εισόδου με βεβαίωση που θα πιστοποιεί ότι ο ταξιδιώτης έχει νοσήσει από την Covid-19.
Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει τα σύνορα για τους Σέρβους ίσως και πριν από το Πάσχα με δεδομένο ότι στη Σερβία εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού. Ανέφερε ότι αυτό θα γίνει πιλοτικά. Όλα αυτά, όπως αναφέρθηκε, θα επικυρωθούν όταν θα ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαδικασίες για τη σωστή εφαρμογή τους και θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο.
Ο υπουργός επισήμανε δε ότι φέτος οι Σέρβοι τουρίστες θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα από δύο συνοριακές διαβάσεις στα σύνορα με τα Σκόπια και τρεις διαβάσεις στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Η κ. Μάτιτς στην συνέντευξη Τύπου επισήμανε ότι η Σερβία θα διευκολύνει τα ταξίδια στο εξωτερικό και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν μοριακού τεστ.
Οι δύο υπουργοί μετά το πέρας της συνάντησης υπέγραψαν κοινή δήλωση προθέσεων για την συνεργασία και την επανεκκίνηση του τουρισμού. Ο κ. Θεοχάρης αυτήν την στιγμή συναντάται με αντιπροσωπεία της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κοινοβούλιο όπου θα συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής Ελληνοσερβικής φιλίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του









