Ειδικότερα, όπως τόνισε, «το καινούργιο που ψάχνουμε είναι η δημιουργία ενός super app. Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει τρεις εφαρμογές, το gov.gr, το myHealth, το wallet. Από το να έχουμε τρεις διαφορετικές, πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη εφαρμογή, στην ουσία η βάση θα είναι το wallet διότι το θέλουμε να είναι το κεντρικό σημείο, και θα γίνει μέσα στη χρονιά. Δεν θα χρειάζεται να ανοίγουμε διαφορετικές εφαρμογές, όλα θα βρίσκονται εκεί». Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου, 1,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν «κατεβάσει» το wallet, ενώ περίπου 4,5 εκατομμύρια εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.
Το κινητό «διαβάζει» το τσιπάκι του διαβατηρίου… και γίνεται ταυτοποίηση
Όσον αφορά στο θέμα εισόδου των τουριστών στα γήπεδα, ο υπουργός επεσήμανε ότι μπορεί να γίνει μέσα από το wallet το οποίο μπορούν να «κατεβάσουν» ως επισκέπτες, θα σκανάρουν το διαβατήριό τους, το κινητό «διαβάζει» το τσιπάκι του διαβατηρίου και αντλεί τα στοιχεία και άρα γίνεται ταυτοποίηση. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο υπουργός, σε μερικές μέρες στο wallet μπαίνει η ακαδημαϊκή ταυτότητα και η κάρτα αιμοδοσίας ενώ έπειτα και η κάρτα ταυτοποίησης του κατοικίδιου, ο φάκελός του.
Τόνισε ότι ο τρόπος εξέτασης για δίπλωμα οδήγησης θα αλλάξει τον Σεπτέμβριο, ενώ για την επιστολική ψήφο είπε ότι πρόκειται για καινοτομία: «Είναι ένα δυνατό crash test να ξεπεράσουμε ότι οι εκλογές είναι μόνο παραβάν. Εφόσον το εγχείρημα της επιστολικής ψήφου πετύχει, που θα πετύχει, θεωρώ ότι την επόμενη μέρα θα ανοίξει η κουβέντα για το πώς μπορούμε να ψηφίσουμε απομακρυσμένα σε ευρωεκλογές ή δημοτικές εκλογές».
Τέλος, για τον ψηφιακό βοηθό ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι έχει δεχθεί μέχρι σήμερα 397.372 χιλιάδες ερωτήσεις, περίπου 5 χιλιάδες ερωτήσεις την ημέρα.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι αναμένεται να γίνει το 2026 με τους πυρηνικούς εξοπλισμούς – Ο μεγάλος κίνδυνος
- Viral έγινε ένας Gamer: Δεν αποχωρίστηκε τα βιντεοπαιχνίδια ούτε στη γέννα της γυναίκας του!
- Κοντογεώργης: «Με σχέδιο και συνεργασία φέρνουμε την περιφέρεια πιο κοντά στο κέντρο»
- Τοπική εκεχειρία σε εξέλιξη κοντά στον μεγαλύτερο εν λειτουργία πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης
- Άκης Σκέρτσος: 4 πλεονάσματα που κατακτήσαμε και 8 ελλείμματα που πρέπει να θεραπεύσουμε
- Μ. Χαρακόπουλος: Η αντιπολίτευση να προσέλθει στη διακομματική για τα αγροτικά
- Χαμός με τις «στρατιές» αλλοδαπών ψηφοφόρων: «Θα τρομάζατε αν βλέπατε τι κάνουν με τους φόρους σας», vid
- Το 2026 έτος ορόσημο για την ελληνική περιφέρεια: Η ανάπτυξη πρέπει να κατανέμεται δίκαια σε όλη τη χώρα
- Σπ. Πρωτοψάλτης: Κτηνοτροφία σε δοκιμασία – Η πολιτεία δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής
- Ρομπότ δίνει δυνατή κλωτσιά…στον άνθρωπο χειριστή του και τον “διπλώνει”, vid









