Έρχεται σκληρή παρέμβαση στα τρόφιμα!!! Τι ζητούν οι πολιτικοί από τα σουπερμάρκετ

Μητσοτάκης σαν να λέμε Τριντό...

«Η αλήθεια είναι ότι το σούπερ μάρκετ είναι πολύ ακριβό»!

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην 87η ΔΕΘ για την ακρίβεια, παραδεχόμενος πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό νοικοκυριό.

Παρέλειψε βέβαια να πει πως αυτό συμβαίνει, επειδή το προκαλεί η τεχνητή οικονομική/ενεργειακή κρίση, η οποία συντηρείται με πρόσχημα την Ουκρανία και διογκώνεται με τις «φυσικές» καταστροφές.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως «η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο αλλά και αυτό δεν είναι δικαιολογία», ενώ τόνισε πως «αντιμετωπίζεται πρόσκαιρα με βοηθήματα και επιδόματα ώστε συγκυριακά να βοηθήσουμε τους πολίτες»!

Επιπλέον, μιλώντας για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, τόνισε πως η κυβέρνηση θα πολεμήσει την αισχροκέρδεια με την μέγιστη δυνατή αυστηρότητα.

Τι εννοεί ο πρωθυπουργός;;; Ας δούμε τι κάνει ο Καναδάς:

Η καναδική κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο τα σουπερμάρκετ, προειδοποιώντας τα για  «μεγάλες συνέπειες», εάν δεν προσφέρουν  «ανακούφιση στους Καναδούς»  σταθεροποιώντας τις τιμές των τροφίμων έως τις 9 Οκτωβρίου!

Μιλώντας στο National Caucus Retreat των Φιλελευθέρων στο Λονδίνο, στο Οντάριο την Πέμπτη, ο Καναδός πρωθυπουργός και ένθερμος συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τζαστίν Τριντό,  είπε  ότι αναμένει  «να ακούσει από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών για το σχέδιό τους να σταθεροποιήσουν τις τιμές»,  προσθέτοντας ότι  «αν το σχέδιό τους δεν παρέχει πραγματική ανακούφιση, τότε θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα και δεν αποκλείουμε τίποτα, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών μέτρων». 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: Μητσοτάκης και Τριντό μιλούν για ακρίβεια και αισχροκέρδια ως αιτία αύξηση των τιμών, κάτι που όμως προκαλούν οι «πράσινες», από-αναπτυξιακές και αντιρωσικές πολιτικές τους! Στον Καναδά έθεσαν ήδη τελεσίγραφο στα σουπερμάρκετ, τα οποία είναι επιχειρήσεις, να κόψουν τον λαιμό τους και να μειώσουν τις τιμές. Ως αποτέλεσμα, σε βάθος χρόνου, εταιρείες τροφίμων θα διαλυθούν και τα πάντα θα αναλάβει ίσως ένα παγκόσμιο κέντρο διαχείρισης, από το οποίο θα εξαρτώναι οι λαϊκές μάζες με ό,τι αυτό συνεπάγεται (λεπτομέρειες ΕΔΩ)!!!

Ο Καναδός υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας, Francois-Philippe Champagne, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CBC ότι έστειλε προσκλήσεις στους Διευθύνοντες Συμβούλους των Loblaw, Sobeys, Metro, Costco και Walmart –των μεγαλύτερων αλυσίδων σουπερμάρκετ στην χώρα– συμμετάσχουν σε μια  συνάντηση  στην Οτάβα για να καταλήξουν σε  «ουσιαστική δράση που θα μειώσει τον πληθωρισμό των τιμών στον τομέα των τροφίμων». 

Ο Champagne δεν διευκρίνισε τι είδους  «φορολογικά μέτρα»  είχε στο μυαλό του ο πρωθυπουργός Τριντό, αλλά επανέλαβε ότι θα υπάρξουν  «συνέπειες»  εάν δεν  «έρθουν στο τραπέζι με μια ουσιαστική λύση».

Από την πλευρά τους, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των κολοσσών του παντοπωλείου  αρνήθηκαν  τους ισχυρισμούς περί υψηλών τιμών και κερδοσκοπίας, υποστηρίζοντας ότι  «οι αλυσίδες παντοπωλείων λειτουργούν με εξαιρετικά μικρά περιθώρια κέρδους και έχουν ελάχιστη επιρροή στον πληθωρισμό». 

Το Συμβούλιο Λιανικής του Καναδά, το οποίο αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων της χώρας, υποστηρίζει ότι η αυτή η πολιτική δεν θα λύσει το πρόβλημα της αύξησης των τιμών των τροφίμων, καθώς είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου, και αντ’ αυτού προέτρεψε την κυβέρνηση «να  κοιταχτεί στον καθρέφτη”.  

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί