Έρχεται ο «μάγος» με ΨΩΜΙ αντί για δώρα – Ανακοίνωση ΣΟΚ για τις τιμές από την Eurostat

Έτοιμοι να περάσουν σε ακόμα πιο ακραία μέτρα;;;

Η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά σχεδόν 20% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Eurostat να σημαίνει τον συναγερμό και την Ευρώπη να ετοιμάζεται να χωνέψει πως θα δει και το ψωμί σιγά-σιγά να γίνεται είδος πολυτελείας!!!

Άλλωστε το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης προβλέπει παγκόσμιο σωτήρα, ο οποίο θα ταΐσει τις μάζες με τρόφιμα εργαστηρίου και αλεύρι εντόμων ή εγκεκριμένα άλευρα και ως αντάλλαγμα θα λάβουν ταυτότητα, εμφυτευμένη ενδεχομένως, προκειμένου να δηλώνουν υπακοή στην εξουσία.

Πρώτα, όμως αυξάνεται η τιμή, προκειμένου αργότερα να γίνουν τα πάντα δυσβάσταχτα. Η τιμή του σταριού αυξάνεται από τον Φεβρουάριο, όταν λόγω του υποτιθέμενου πολέμου διακόπηκαν οι εξαγωγές μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με την Eurostat, η μέση τιμή του ψωμιού στην ΕΕ ήταν κατά 18% υψηλότερη τον Αύγουστο, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, με βάση στοιχεία της Eurostat. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν η Eurostat ξεκίνησε να κρατά στατιστικά στοιχεία. Τον Αύγουστο του 2021 η μέση τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση.

Στην Ελλάδα ο μέσος όρος μεταβολής της τιμής του ψωμιού διαμορφώθηκε πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, φτάνοντας στο 22,8%.

Ο υψηλότερος μέσος ρυθμός μεταβολής των τιμών του ψωμιού καταγράφηκε στην Ουγγαρία, κατά +66%, στη Λιθουανία κατά +33%, στην Εσθονία και τη Σλοβακία (και οι δύο +32%).

Ο χαμηλότερος μέσος ρυθμός μεταβολής των τιμών του ψωμιού καταγράφηκε στη Γαλλία (+8% τον Αύγουστο του 2022), στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο (και οι δύο +10%).

Την Παρασκευή η Eurostat επιβεβαίωσε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών, στο 9,1% τον Αύγουστο, λόγω των υψηλών τιμών στην ενέργεια και τα τρόφιμα.

photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί