• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρχονται οι πιστωτικές κάρτες που δίνουν μπόνους…. κρυπτονομίσματα!

Έρχονται οι πιστωτικές κάρτες που δίνουν μπόνους…. κρυπτονομίσματα!

bitcoin_2
Οι χρήστες της κάρτας θα παίρνουν από το καλοκαίρι μπόνους σε bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα που θα αντιστοιχεί στο 3% των αγορών τους, ανέφεραν η Mastercard και το αμερικανικό ανταλλακτήριο Gemini.

H Mastercard και το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini, θα λανσάρουν την πρώτη πιστωτική κάρτα που θα δίνει στους χρήστες ψηφιακών νομισμάτων «ανταμοιβή» για τις αγορές τους φέτος, βαθαίνοντας την εμπλοκή μεγάλων εταιρειών πληρωμών στην ανερχόμενη κατηγορία assets.

Οι χρήστες της κάρτας θα παίρνουν από το καλοκαίρι μπόνους σε bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα που θα αντιστοιχεί στο 3% των αγορών τους, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωσή τους, με τα ψηφιακά νομίσματα να κατατίθενται σε λογαριασμούς που έχουν οι κάτοχοι της κάρτας στην Gemini. Η κάρτα θα εκδίδεται από τη WebBank, μια ψηφιακή τράπεζα με έδρα τη Γιούτα.

Οι μεγάλες εταιρείες πληρωμών -από τη Mastercard και τη Visa έως την PayPal- έχουν αυξήσει την εμπλοκή τους με τα κρυπτονομίσματα τους τελευταίους μήνες, καθώς μεγάλοι επενδυτές και επιχειρήσεις αγκαλιάζουν το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Η Mastercard ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι σχεδιάζει να προσφέρει στήριξη σε ορισμένα κρυπτονομίσματα από το δίκτυό της φέτος, ενώ η Visa θα επιτρέψει επίσης τη χρήση κρυπτονομισμάτων για τη διευθέτηση συναλλαγών στο δίκτυο πληρωμών της.

Με πληροφορίες από Reuters/ imerisia/ photo pexels