Oι οικονομικοί αναλυτές αποκαλύπτουν ότι απαιτούνται κεφάλαια 1,5 τρισ. δολαρίων για να μείνει “ζωντανή” η αγορά ενέργειας, δείχνοντας τον δρόμο, καθώς όπως το ΕΛ είχε αποκαλύψει ετοιμάζεται η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
Οι δυτικές κυβερνήσεις αποφάσισαν να θυσιάσουν τους πολίτες τους για να επέλθει η Μεγάλη Επανεκκίνηση. Οι ηγέτες που έλαβαν την ψήφο για το συμφέρον των κοινωνιών τους έχουν ξεκινήσει να μιλούν για το “τέλος της ευημερίας” και για φτωχοποίηση.
Τα όσα όμως έρχονται στο φως της δημοσιότητας (γιατί οι λογαριασμοί ρεύματος και η άνοδος συνεχώς των τιμών στα προϊόντα ήδη γονατίζουν τα νοικοκυριά) δείχνουν ότι η ακρίβεια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς θα επέλθει λύση «σωτηρίας» με αντίτιμο την αλλαγή της ζωής, όπως την ξέραμε (ΕΔΩ).
Οι ευρωπαϊκές συναλλαγές ενέργειας κινδυνεύουν να ανασταλούν, εκτός και αν οι κυβερνήσεις αυξήσουν την ρευστότητα που παρέχουν ώστε να καλυφθούν margin calls (απαιτήσεις περιθωρίου) ύψους τουλάχιστον 1,5 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με την νορβηγική ενεργειακή εταιρεία Equinor ASA.
Κι αυτό γιατί η μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών απορροφά κεφάλαια για εγγυήσεις των συναλλαγών εν μέσω της έντονης μεταβλητότητας των τιμών, με τις κυβερνήσεις της ΕΕ να προχωρούν σε πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποτρέψουν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να καταρρεύσουν υπό το βάρος του συνεχώς αυξανόμενους κόστους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
“Θα χρειαστεί υποστήριξη ρευστότητας παρότι η φυσική αγορά λειτουργεί”, δήλωσε ο Helge Haugane, ανώτερος αντιπρόεδρος για το φυσικό αέριο και την ενέργεια της Equinor. Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι η εκτίμηση της εταιρείας για την ανάγκη πρόσθετων κεφαλαίων ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για την κάλυψη των συναλλαγών παραγώγων είναι “συντηρητική”.
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ;;;
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









