• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιστροφή στην κανονικότητα; Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: «Δεν θα τελειώσει ποτέ η πανδημία, θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες»

Επιστροφή στην κανονικότητα; Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: «Δεν θα τελειώσει ποτέ η πανδημία, θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες»

Δεν θα ευχαριστηθούν αν δεν ισοπεδώσουν μέχρι τέλους όλες τις οικονομίες.

Να προσγειώσει ανώμαλα όλους αυτούς που κατά εκατομμύρια εμβολιάζονται για να…ξαναπάρουν πίσω τις ζωές τους θέλει ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Μιλώντας στο RTL, ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα φαινόμενα εφησυχασμού, κυρίως από την πλευρά των εμβολιασμένων, σημειώνοντας πως δεν πιστεύει ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει ποτέ!

Μάλιστα ο ίδιος έδωσε την χαριστική βολή σε όσους βιάζονται να επιστρέψουν στην κανονικότητα, λέγοντας πως θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μάκες:

«Κατά τη γνώμη μου, αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει ποτέ. Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τον ιό, γι΄ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με τους κανόνες υγιεινής και να φοράμε μάσκες».

Συνεχίζοντας εκτίμησε πως αυτός ο ιός θα είναι «για πολύ καιρό ακόμα μαζί μας», πετόντας ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων τις εκτιμήσεις «κορυφαίων ειδικών» ανά τον πλανήτη πως θα έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία μέχρι το τέλος του 2022.

Τέλος σημείωσε πως η πρόληψη, με τον εμβολιασμό πρώτο απ΄ όλα, να είναι τόσο σημαντική.

«Η δεύτερη πρόληψη, προκειμένου να στερηθεί ο ιός το έδαφος στο οποίο θα μπορούσε να εξαπλωθεί, είναι τα μέτρα τήρησης της απόστασης».

(φωτο: unsplash)