Επιστήμονες προειδοποιούν: «Αυτό που ζήσαμε το 2020 δεν είναι τίποτα» – Πως σχετίζεται ο ήλιος;

Ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα φάση του, πολύ άσχημη για την ανθρωπότητα.

Το 2020 είναι μέχρι στιγμής ένα από τα δυσκολότερα έτη για την ανθρωπότητα καθώς το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω… κάτω, τόσο στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην καθημερινότητά μας.


Φαίνεται όμως πως δεν είμαστε μόνο εμείς που αλλάξαμε την κανονικότητά μας, στην οποία πασχίζουμε να επιστρέψουμε παγκοσμίως, αλλά και ο Ήλιος, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες θα έχει εφιαλτικές επιπτώσεις στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον αστρονόμο, Tony Phillips έρχονται πολύ χειρότερα για την ανθρωπότητα, καθώς σύντομα ο Ήλιος θα μπει σε «Solar Minimum». Τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά ο Ήλιο θα μειώσει την ηλιακή του δραστηριότητα, κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 100 ημέρες!

Όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα Spaceweather, αυτό σημαίνει πρακτικά πως εισερχόμαστε σε μια περίοδο με πολύ κρύο και επιπτώσεις που μοιάζουν αδιανόητες: Λοιμούς, σεισμούς και εκτεταμένους παγετώνες!

«Μιλάμε για την χειρότερη ηλιακή κρίση του αιώνα. Το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου έχει γίνει αδύναμο, επιτρέποντας σε περισσότερες κοσμικές ακτίνες να μπαίνουν στο ηλιακό μας σύστημα.

Αυτές οι κοσμικές ακτίνες είναι βλαβερές για την Γη, καθώς επηρεάζουν την ηλεκτρο-χημική ανώτερη ατμόσφαιρά της», πρόσθεσε ο Phillips.

(newsbomb – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί