Ένα έμβρυο που αποτελείται από κύτταρα ποντικού και ανθρώπου αναπτύχθηκε από ομάδα Αμερικανών επιστημόνων. Συγκεκριμένα, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο και το Αντικαρκινικό Κέντρο Ρόσγουελ Παρκ δημιούργησαν ένα υβρίδιο ποντικού με ανθρώπινα κύτταρα σε ποσοστό 4% – το υψηλότερο που έχει επιτευχθεί- σύμφωνα με νέο επιστημονικό άρθρο στην επιθεώρηση Science Advances.
«Η χίμαιρα που δημιουργήθηκε συνδυάζει κοινά χαρακτηριστικά από βλαστοκύτταρα θηλαστικών και ίσως επιτρέψει εφαρμογές όπως η ανάπτυξη ανθρώπινων οργάνων σε ζώα» σχολιάζουν οι ερευνητές. Αυτά τα όργανα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε έρευνες για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για διάφορες ασθένειες, για παράδειγμα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.
Οι Αμερικανοί ερευνητές εισήγαγαν ανθρώπινα βλαστοκύτταρα σε έμβρυο ποντικού και τα άφησαν να αναπτυχθούν για δύο εβδομάδες. Κατόπιν, ανίχνευσαν ανθρώπινα κύτταρα στο συκώτι, τον εγκέφαλο, τα μάτια, την καρδιά, το αίμα και τον νωτιαίο μυελό του τρωκτικού. Εμπόδισαν, ωστόσο, την περαιτέρω ανάπτυξη του εμβρύου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα υβρίδιο, σύμφωνα με σχετικό άρθρο της Independent.
Το 1984 επιστήμονες είχαν αναπτύξει ένα υβρίδιο κατσίκας-προβάτου που κατάφερε να φτάσει μέχρι την ενηλικίωση, ενώ πρόσφατα ερευνητές δημιούργησαν δύο χίμαιρες με κύτταρα από μαϊμού και γουρούνι, οι οποίες ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβιώσουν παρά για λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους.
(sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στενά του Ορμούζ: Τα λόγια που αν επαληθευτούν στην πράξη, θα φέρουν νέα βάσανα
- Ο Κακλαμάνης ζητά να μην διακοπεί η λειτουργία του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle
- Συνεδριάζει εκτάκτως ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός – 20.000 οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί λόγω του πολέμου
- Σε εξέλιξη επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την περιοχή της Λιβύης και της Αιγύπτου – Ποιες περιοχές επηρεάζει
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης
- Μυτιλήνη: Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων
- Λίβανος: Τεράστιο άγαλμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε στα σύνορα με τη Συρία (BINTEO)
- Χωρίς ταξί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης και σήμερα Τετάρτη
- Τι είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ σε σχέση με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων
- ΕΕ: Στην Αυστραλία η Φον ντερ Λάιεν την επόμενη εβδομάδα με την ελπίδα ενίσχυσης των διμερών εμπορικών σχέσεων









