Επίσημη ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ! Παρουσίασαν τα βήματα προς μία Παγκόσμια Διακυβέρνηση – Οι πιο υπάκουοι «ρουφιάνοι» θα παίρνουν αξιώματα

Ποιο έτος θα γίνει το βασικό βήμα...

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Stimson Center περιέχει προτάσεις και βήματα με στόχο τις μεταρρυθμίσεις στον δρόμο για παγκόσμια διακυβέρνηση και έναν χάρτη πορείας που καταλήγει σε μια προτεινόμενη «Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς» το 2023!!!

Το έγγραφο 117 σελίδων αναφέρει, ότι υπάρχει λόγος για «συγκρατημένη αισιοδοξία», παρά τις διάφορες συνεχιζόμενες απειλές κατά της πολυμερούς συνεργασίας, όπως ο ισχυρός διεθνής ανταγωνισμός για την εξουσία, ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, οι κοινωνικοοικονομικές αποτυχίες και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι.

Σύμφωνα με την μελέτη,  ιδέες όπως ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο (στο πλαίσιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, ΕΔΩ) και μια νέα παγκόσμια συμφωνία, προτάθηκαν ήδη από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, αντιπροσωπεύοντας μια σταθερή εννοιολογική αφετηρία για μια ουσιαστική επανεξέταση των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να καταστήσει τον οργανισμό πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και φυσικά προάγγελο μίας νέας παγκόσμιας ηγεσίας (ή ίσως διαρχίας, Ανατολή και Δύση  – ΕΔΩ).

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι ουσιαστικές προτάσεις της έκθεσης σχετίζονται με δώδεκα δεσμεύσεις-βήματα που έχουν εγκριθεί ήδη από τον ΟΗΕ το περασμένο έτος.

Οι προτάσεις βήματα είναι τα παρακάτω:

 • Δημιουργία μίας G20 + που θα συντονίζεται καλύτερα με το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και τα ιδρύματα του Bretton Woods ·
 • Καθορισμός και εφαρμογή παγκόσμιων στόχων προσαρμογής του κλίματος ·
 • Μετάβαση από τη σημερινή Επιτροπή για την Ειρήνη του ΟΗΕ σε ένα ενισχυμένο Συμβούλιο για την Ειρήνη του ΟΗΕ, επιδιώκοντας την καθολική αποδοχή και ενίσχυση του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ·
 • Βελτίωση της πλήρους εφαρμογής της σύμβασης για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά των γυναικών
 • Δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου κατά της διαφθοράς (σ.σ. θα απονέμει αδέκαστη δικαιοσύνη;;;)
 • Δημιουργία ενός Κοινοβουλευτικού Δικτύου των Ηνωμένων Εθνών ως ένα βήμα προς μια πλήρη συνέλευση (σ.σ. Παγκόσμιο Κοινοβούλιο – ΕΔΩ)
 • Δημιουργία νέου «χρηματοδοτικού συμπαγούς» για την βελτίωση της χρηματοδότησης του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών (σ.σ. Παγκόσμιο Ταμείο που θα μοιράζει επιδόματα ή θα εξαγοράζει και χρέη;;;)
 • Ίδρυση του αξιώματος «πρωταθλητή της κοινωνίας των πολιτών των Ηνωμένων Εθνών και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Νέων» (σ.σ. οι πιο υπάκουοι θα ανταμείβονται με αξιώματα. Προφανώς, αν πάρουμε δείγμα από το τώρα, ειδικά εκείνοι που θα «ρουφιανεύουν» πολίτες μέσω συλλογικοτήτων).
 • Δημιουργία ενός Παγκόσμιου Συμβουλίου Απειλών για την Υγεία, μιας Σύμβασης Πλαισίου Πανδημίας και της ενίσχυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (σ.σ. Χωρίς κορωνοϊό δεν πάνε πουθενά).

ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣΠΟΙΟ ΕΤΟΣ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η προτεινόμενη στρατηγική για την εφαρμογή αυτών και άλλων αλλαγών, σύμφωνα με το Stimson, θα πρέπει να καθοδηγείται από μια «ολοκληρωμένη, διακυβερνητική και πολυμερή προπαρασκευαστική προσπάθεια», με στόχο την «πραγματική καινοτομία του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών», ώστε να «συμβαδίζει με την παρούσα ειρήνη και την ασφάλεια, την αειφόρο ανάπτυξη (σ.σ. Ατζέντα 2030) και τις προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα (σ.σ. νοιάζονται άλλωστε, τόσο πολύ για τους ανθρώπους)».

Το think tank προτείνει κι άλλα συγκεκριμένα βήματα, προκειμένου να τεθεί σε κίνηση αυτή η διαδικασία, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, χωρίς αποκλεισμούς, το έτος 2023, η οποία προωθήθηκε από «έξυπνους συνασπισμούς (;;;)» κυβερνήσεων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και άλλων ενδιαφερομένων.

Τα προτεινόμενα βήματα περιλαμβάνουν:

 • Την δημιουργία μιας οργανωτικής ομάδας στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών
 • Την συγκρότηση προπαρασκευαστικών επιτροπών σε διαφορετικές ηπείρους
 • Την διεξαγωγή φόρουμ πολιτών
 • Μια κοινοβουλευτική διάσκεψη
 • Μια εκδήλωση για νέους και άλλες διαλεκτικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και στο διαδίκτυο
 • Την δημιουργία ενός διαφορετικού διεθνούς συμβουλευτικού οργάνου
 • Την δημιουργία «ενός παγκοσμίου κινήματος», προκειμένου να κινητοποιηθεί η λαϊκή υποστήριξη (σ.σ. προπαγάνδα προς δημιουργία παγκόσμιας λαϊκής βάσης)  και να προωθηθεί η πολιτική βούληση.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Stimson Center μαζί με το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο για το Σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, το Plataforma CIPÓ και το Πανεπιστήμιο Leiden ξεκίνησαν ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Καινοτομίας για την Διακυβέρνηση σε εκδήλωση στις 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με τους ίδιους, «αυτή η νέα συνεργασία θα κάνει έρευνα πολιτικής με έμφαση «στην ανάλυση και την αντιμετώπιση των κενών» σε ένα σύνολο ευρέως καθορισμένων τομέων παγκόσμιας διακυβέρνησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί