Επιμένει ο Τούντας: «Πράσινο πιστοποιητικό με τεστ σε όλα τα ΜΜΜ και επέκταση της υποχρεωτικότητας»

«Απλές λύσεις δεν υπάρχουν, η επιδημία θέλει πολυμέτωπη επίμονη αντιμετώπιση», τόνισε ο καθηγητής

Αναφορικά με την πανδημία και τα ΜΜΜ τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στην ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας , υπογραμμίζοντας ότι «100% ασφάλεια δεν μπορεί να δοθεί σε καμία περίπτωση» και ότι το θέμα είναι πως θα μειώσουμε τους κινδύνους.

«Απλές λύσεις δεν υπάρχουν, η επιδημία θέλει πολυμέτωπη επίμονη αντιμετώπιση διότι αν είχαμε κάποια μαγική λύση θα την είχαμε ήδη εφαρμόσει και θα είχαμε ξεμπερδέψει», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τούντας.

«Ασφαλώς η διπλή μάσκα βοηθάει, ασφαλώς το κυλιόμενο ωράριο για να μην υπάρχει συνωστισμός στις ώρες αιχμής βοηθάει, ασφαλώς η τηλεργασία για να μειωθούν οι μετακινήσεις βοηθάει και εγώ επιπλέον έχω προτείνει να ισχύει και το πράσινο διαβατήριο για τα ΜΜΜ δηλαδή να μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες ή οι έχοντες κάνει rapid test το τελευταίο 48ωρο. Ο έλεγχος θα γίνεται περιστασιακά από συνεργεία, δειγματοληπτικά και θα υπάρχουν πρόστιμα σε όσους είναι παραβάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ο καθηγητής σημείωσε: «Εδώ και καιρό το έχω υποστηρίξει γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες που έρχονται σε καθημερινή επαφή, και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με πολλά άτομα και είναι οι λεγόμενοι υπερμεταδότες. Αυτοί οι υπερμεταδότες είναι γύρω στις 800.000 σαν κατηγορίες εργαζομένων που έχουνε μεγάλη ευθύνη για τη διασπορά του ιού λόγω της φύσης της εργασίας τους».

«Όπως κάναμε έστω και καθυστερημένα για τους υγειονομικούς και για τους εργαζόμενους στους ξενώνες φιλοξενίας θα έπρεπε να επεκτείνουμε το μέτρο και σε κατηγορίες όπως είναι οι εργαζόμενοι στην εστίαση, είναι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, είναι οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι -οι οδηγοί κυρίως – στα ΜΜΜ και ορισμένες άλλες κατηγορίες όπως είναι στα γκισέ σε τράπεζες ή σε δημόσιες υπηρεσίες», υπογράμμισε ο ίδιος.

(parapolitika)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί